5 περίεργες χρήσεις της κίτρινης μουστάρδας (που λειτουργούν απόλυτα!)

Απλή, λιτή και νόστιμη, η κίτρινη μουστάρδα έχει τη θέση της στην πίσω σειρά στο ράφι με τα καρυκεύματα, την τραβαμε για το περιστασιακό μαγείρεμα ή το γρήγορα σάντουιτς. Σίγουρα, είναι νόστιμο, αλλά είναι πραγματικά έτσι; Υποτιμήσαμε την κίτρινη μουστάρδα όλα αυτά τα χρόνια;

Όχι μόνο για τα χοτ ντογκ, η κίτρινη μουστάρδα έχει πολλές εναλλακτικές χρήσεις! Από την περιποίηση του δέρματος μέχρι τον πονόλαιμο που σίγουρα μπορεί να κόψει τη μουστάρδα.

Εναλλακτικές χρήσεις για την κίτρινη μουστάρδα:

Ήπια ανακούφιση από εγκαύματα:
Πρώτα, περάστε την καμένη περιοχή κάτω από κρύο νερό. Απλώστε ένα παχύ στρώμα κρύας, κίτρινης μουστάρδας σε όλο το έγκαυμα. Μόλις στεγνώσει η μουστάρδα, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε ξανά πόνο, ξεπλύνετε την αποξηραμένη μουστάρδα και εφαρμόστε ξανά ένα δεύτερο στρώμα κρύας μουστάρδας.
Επαναλάβετε όσο χρειάζεται. Εάν εφαρμοστεί αρκετά γρήγορα, αυτό μπορεί μερικές φορές να μειώσει τις πιθανότητες
δημιουργίας φουσκάλων. *Εάν είστε σοβαρά εγκαύματα, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Καλλυντική μάσκα:
Απλώστε ένα λεπτό στρώμα μουστάρδας γύρω από το πρόσωπό σας, κρατώντας μια καλή απόσταση μακριά από τα μάτια σας.
Αφήστε να καθίσει για λίγα λεπτά και μετά ξεπλύνετε προσεκτικά. Δεν συνιστάται για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Κατάλληλο για τους πόνους στους μύες:
Συνδυάστε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με άλατα Epsom σε ένα ζεστό μπάνιο.
Πάρτε ένα ωραίο παρατεταμένο μουλιασμα για να ανακουφίσετε αυτόν τον πόνο στην πλάτη.

Καθαρίστε τη βρωμιά από μη πορώδεις επιφάνειες με ένα μείγμα μουστάρδας και ζεστού νερού.

Ανακούφιση από τον πονόλαιμο:
Ακούγεται λιγο περίεργο, αλλά κάνει θαύματα! Φτιάξτε μια ωραία κούπα στον ατμό με 1/2 φλιτζάνι νερό και προσθέστε μουστάρδα, χυμό λεμονιού, μέλι και αλάτι. Αφήστε το να βράσει για περίπου πέντε λεπτά και μετά κάντε γαργάρες. Επαναλάβετε όσο χρειάζεται.
Έχετε δοκιμάσει ποτέ κάποια από αυτές τις θεραπείες με μουστάρδα;

Προηγούμενο άρθροΤηγανοκουλούρες με τυρί φέτα κ ρίγανη , πολύ αφράτες κ πεντανοστιμες…..
Επόμενο άρθροΕνα διαφορετικό σπιτικό Κέικ για το Πάσχα