Baby Πατάτες με μέλι και πορτοκάλι

Νοστιμότατες ολόκληρες πατάτες ψημένες στο φούρνο μέσα σε άφθονο χυμό πορτοκάλι ωσότου μαλακώσουν, πιούν τα υγρά τους και μελώσουν. Το ψήσιμό τους  στον φούρνο τις κάνει αφράτες, γεμάτες γεύση αλλά κι ελαφρά τραγανές απ’ έξω καθώς απορροφούν το χυμό πορτοκαλιού και ξεροψήνονται. Η εκτέλεση είναι τόσο απλή και το αποτέλεσμα τόσο θεσπέσια νόστιμο που μου θύμισε το αγαπημένο μου μότο στην κουζίνα «ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλ᾿ εν τω ευ το πολύ»!

Εκτέλεση

20 baby πατάτες με τη φλούδα
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2-3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι πιπέρι πάπρικα ρίγανη
χυμό από 1 πορτοκάλι
Λίγα ντοματίνια

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις baby πατάτες με τη φλούδα και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι. Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.. ρίχνουμε στο multi το λάδι το μέλι το σκόρδο το αλάτι το πιπέρι την πάπρικα τη ρίγανη και τα χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας . Προθερμαίνω τον φούρνο στους 150°C. Βάζουμε τις πατάτες στο ταψάκι μας και τις πιέζουμε λίγο με το πιρούνι όχι πολύ δυνατά και έπειτα ρίχνουμε τη σάλτσα μας και το χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτουμε και τα ντοματίνια και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτάκια μέχρι να ροδίσουν οι πατατούλες μας. Μπορούμε να τις συνοδέψουμε με μπιφτέκια, κοτόπουλο, μπριζόλες ,κεφτεδάκια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η Συνταγή είναι της Ραλλους Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο…η εύκολη πίτα της Γιαγιάς
Επόμενο άρθροΜαμαδίστικοι Κεφτέδες με ούζο και κύμινο…