Υλικά:
400 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
3 μεσαία αυγά
170 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Προαιρετικά: ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, βανιλίνη. Επίσης, μετά το ψήσιμο μπορείτε να προσθέσετε μαρμελάδα ή φρούτα.
Οδηγίες:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200−220∘ C (ανάλογα τον φούρνο).
Σε ένα μπολ, βάλτε το τυρί κρέμα, τα αυγά και το ζαχαρούχο γάλα.
Ανακατέψτε καλά τα υλικά με ένα μίξερ ή με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν χρειάζεται να αφρατέψει το μείγμα. Μην ανησυχήσετε αν το μείγμα φαίνεται νερουλό.
Αν θέλετε, προσθέστε ξύσμα εσπεριδοειδών ή βανιλίνη.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 16-18 εκ. ή σε μια μικρή φόρμα. Αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη φόρμα (π.χ. 22-24 εκ.), διπλασιάστε τις ποσότητες των υλικών.
Ψήστε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο σκούρο καραμελένιο χρώμα στην επιφάνεια. Μην φοβηθείτε αν η επιφάνεια φαίνεται καμένη, αυτό είναι το χαρακτηριστικό αυτού του cheesecake.
Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου για να σταθεροποιηθεί πριν το κόψετε. Μην το βάλετε αμέσως στο ψυγείο.
Προαιρετικά, σερβίρετε με μαρμελάδα ή φρέσκα φρούτα.
Καλή επιτυχία!
PHOTO: Elina Vlachogeorgou συνταγή Δημήτρης Μακρυνιώτης