Αυτό το γλυκό Σαββατοκύριακου συνδυάζει την πλούσια γεύση της κρέμας γάλακτος με την δροσιστική ξινίλα χυμού φρούτων και την σοκολατένια ένταση της γκανάζ. Η κρέμα γάλακτος χτυπιέται μέχρι να γίνει αφράτη και ύστερα αναμειγνύεται με σκόνη χυμού, προσδίδοντας ένα φρουτώδες άρωμα και χρώμα. Η γκανάζ, φτιαγμένη από λιωμένη σοκολάτα και κρέμα γάλακτος, προσθέτει μια πλούσια σοκολατένιο καλυμα στο γλυκό. Σερβίρεται σε ατομικά μπολ ή ποτήρια και μπορεί να γαρνιριστεί με φρέσκα φρούτα, τριμμένη σοκολάτα ή σαντιγί.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος χυμού θέλετε, όπως πορτοκάλι, λεμόνι, φράουλα, ή ακόμα και μίγμα χυμών.
  • Αν θέλετε η γκανάζ σας να είναι πιο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ακόμα σοκολάτα.
  • Για μια πιο δροσερή εκδοχή, μπορείτε να βάλετε το γλυκό στο ψυγείο για λίγο πριν το σερβίρετε.

Συστατικά

Για την κρέμα :
3 κουτιά κρέμα γάλακτος
2 κουτιά ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
2 φακελάκια χυμό φρούτων σε σκόνη

Για την γκαναζ :
1 κουτί κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Για την προετοιμασία σε ένα μπλέντερ, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και το χυμό φρούτων σε σκόνη.
Χτυπήστε καλά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή κρέμα.
Πάρτε ένα γυάλινο πιάτο και ρίξτε το μείγμα σε αυτό, κατανέμοντάς το ομοιόμορφα.

Γκανάς:
Τοποθετήστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και λιώστε την σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά για να αποκτήσετε μια γυαλιστερή κρέμα.
Καλύψτε το γλυκό με τη γκανάς σοκολάτας και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να πήξει.
Αφού περάσει αυτός ο χρόνος, βγάλτε την από το ψυγείο, σερβίρετε παγωμένη και απολαύστε το υπέροχο επιδόρπιό σας!

MAMMA CHE BONTÀ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γλυκό ψυγείου με 2 κρέμες

Γλυκό ψυγείου με 2 κρέμες

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

6 αυγά
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
1 βανιλίνη
3 κ.σ. κακάο (για το σοκολατένιο παντεσπάνι)

Για την ροζ κρέμα:

250 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμ. δωμ.)
150 γραμ. άχνη ζάχαρη
80 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
λίγες σταγόνες χρώμα ζαχ/κής κόκκινο

Για την λευκή κρέμα:

250 γρ. τυρί κρέμα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 βανιλίνη

Για το ζελέ:

1 φακελάκι ζελέ φράουλα
2 φλιτζάνια ζεστό νερό
Επιπλέον:

Σιρόπι για το πότισμα

Εκτέλεση:

Παντεσπάνι:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο με τη βανιλίνη, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη.
Στο ένα μέρος προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο φόρμες για κέικ.
Ρίχνουμε τα μείγματα στις φόρμες και ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά.
Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν καλά.

για την Ροζ κρέμα:

Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και το αφρατεύουμε με μίξερ χειρός για λίγο.
Ρίχνουμε την άχνη λίγη λίγη, χτυπώντας παράλληλα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα,
Τέλος, προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και το κόκκινο χρώμα ζαχ/κής και χτυπάμε ελαφρά να αφρατέψει.

για την λευκη κρέμα:

Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και τη βανιλίνη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Συναρμολόγηση:

Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι κακαο σε μια πιατέλα.
Το σιροπιάζουμε με ένα πινέλο.
Απλώνουμε την κρέμα φράουλα πάνω στο παντεσπάνι.
Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι βανιλια πάνω από την κρέμα φράουλα και το σιροπιάζουμε.
Απλώνουμε την κρέμα τυρί κρέμα πάνω στο παντεσπάνι.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει.

Ζελέ:

Διαλύουμε το ζελέ στο ζεστό νερό.
Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει λίγο και να πήξει ελαφρώς.
Ρίχνουμε το ζελέ πάνω από την τούρτα και το ξαναβαζουμε στο ψυγειο για 3-4 ωρες

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ καρότου με Σταγόνες σοκολάτας: Η σοκολατένια εκδοχή ενός κλασικού αγαπημένου
Επόμενο άρθροΑπλό και νόστιμο κέικ σε 2 λεπτά. θα το φτιάχνεις κάθε μέρα χωρίς βούτυρο.