Kαλτσόνε

Υλικά (για 4 calzone)

320mI χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
13γρ ζάχαρη
30ml ελαιόλαδο
3/4 κ.γ αλάτι
440γρ + αλεύρι για πίτσα (Αλεύρι για Πίτσα Μύλοι Αγίου Γεωργίου ή οποιοδήποτε τύπου ΟΟ)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζύμη: στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό και διαλύουμε την μαγιά. Αφήνουμε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το αλάτι. Σε περίπτωση που χρειαστεί επιπλέον αλεύρι προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει.
Ζυμώνουμε με το γάντζο για 7 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα. Τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ να φουσκώσει περίπου 2 ώρες.

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Τα ανοίγουμε ένα ένα, απλώνουμε στο μισό κομμάτι σάλτσα ντομάτας, απλώνουμε επάνω τυρί τριμμένο, πιπεριές, μανιτάρια, ότι τραβάει η όρεξη σας.

Γυρίζουμε την μισή ζύμη που δεν έχουμε βάλλει γέμιση πάνω στην γέμιση και την σκεπάζουμε. Πατάμε τις άκρες για να Κλείσει το Calzone και μην βγει η γέμιση έξω.
Κάνουμε το ίδιο και για τα 4 κομμάτια ζύμης. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 2000C στο αέρα.
Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια των Calzone ώστε να μείνει τραγανό το ζυμάρι και ψήνουμε στην μέση του φούρνου για 1 5 λεπτά
Όταν βγουν και ενώ είναι ζεστά προαιρετικά αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Μαρια Μαρακι

Προηγούμενο άρθροΚέικ ταψιού με Σοκολάτα…είναι το πιο Ζουμερό και Ακαταμάχητο
Επόμενο άρθροΕύκολo και νόστιμo Γιουβέτσι με λαχανικά και κιμά. Προετοιμασία σε μόλις 10 λεπτά.