Κέικ Γιαουρτιού με σιρόπι

Ένα πανάλαφρο και δροσερό Κέικ Γιαουρτιού με σιρόπι, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Δεν βαριέμαι να φτιάχνω αυτό το κέικ! Απίστευτα καλό!

Υλικά

2 αυγά
8 γρ. ζάχαρη βανίλιας
80 γρ. ζάχαρη
80 ml λάδι
125 γρ. γιαούρτι
100 ml γάλα
μια πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού
100 γρ. αλεύρι 00
150 γρ. σιμιγδάλι
12 γρ. μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι
100 γρ. ζάχαρη
180 ml νερό
μια φέτα πορτοκάλι
αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε τ αυγά,τη βανίλια,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν.Ρίχνουμε το λάδι,το γιαούρτι,το γάλα και ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα.
Προσθέτουμε το αλάτι,το ξύσμα πορτοκαλιού,το αλεύρι,το σιμιγδάλι,το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο πηχτό μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμο μικρό πυρέξ πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά.
Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και την φέτα πορτοκάλι.Βράζουμε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε το πυρέξ απ τον φούρνο και περιχύνουμε με το σιρόπι σιγά σιγά να πάει παντού.Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα κόβουμε και σερβίρουμε.
Γίνεται απίστευτα αφράτο και νόστιμο!!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!!!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Δειτε επίσης: Απολαυστικά μπισκότα με γλάσσο λεμονιού | Κέικ Γιαουρτιού με Λεμόνι…

Σιροπιαστή Λεμονόπιτα

Σιροπιαστη-Λεμονόπιτα
dav

Υλικά:

για την λεμονόπιτα

ξύσμα από τρία ακέρωτα και πλυμένα λεμόνια
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 φλυτζ. ζάχαρη
1 φλυτζ. ηλιέλαιο
4 αυγά
1 φακελάκι baking powder
4 βανίλιες (σκόνη)
1/2 κιλό φύλλο κρούστας, κομματιασμένο

 

για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 λεμόνια (φλούδα και χυμό)

Πως θα την φτιάξετε:

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 στον αέρα.
Ανακατεύεις όλα μαζί τα υλικά εκτός από το φύλλο. Όταν γίνουν ένας πηχτός χυλός, ρίχνεις το φύλλο κρούστας, σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύεις πάρα πολύ καλά γιατί αλλιώς θα την πατήσεις όπως εγώ την πρώτη φορά και στο κέντρο θα μείνουν τα φύλλα άψητα. Να μουσκέψουν δηλαδή όλα τα φύλλα!
Αλείφεις ταψί με ελάχιστο λάδι. Ρίχνεις το μείγμα. Ψήνεις για 30′ περίπου (ή παραπάνω) μέχρι να πάρει βαθύ χρυσό χρώμα και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
Όσο ψήνεται, φτιάχνεις το σιρόπι.
Βάζεις τα υλικά σε μία κατσαρολίτσα και βράζεις για 5′.
θέλεις κρύα τη λεμονόπιτα και ζεστό το σιρόπι.
Δωσ’του να καταλάβει στο σιρόπιασμα.

Δειτε επίσης: Απολαυστικά μπισκότα με γλάσσο λεμονιού | Κέικ Γιαουρτιού με Λεμόνι…

Δείτε Περισσότερες συνταγές εδώ: heartsnyums.wordpress.com

 

Προηγούμενο άρθροΘράψαλα στιφάδο…μπελαλίδικο αλλά σε αποζημιώνει η γεύση του
Επόμενο άρθροΓεμιστές πιπεριές Φλωρίνης…το απόλυτο ορεκτικό