Συνολικά, συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτή τη συνταγή! Είναι ιδανική για όσους αγαπούν τα κέικ σοκολάτας και θέλουν να φτιάξουν ένα εύκολο και γευστικό γλυκό.Σίγουρα θα το ξαναφτιάξω! Μάλιστα, σκέφτομαι να πειραματιστώ προσθέτοντας ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας στο μείγμα.
Υλικά:
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 βανίλιες
1,5 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
3/4 κούπας κακάο
2 αυγά
1 κούπα γάλα
1 κοφτη κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 3/4 κούπας αλεύρι γοχ.
1 κούπα βραστό νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, τις βανίλιες, τη σόδα, το μπέικιν και το κακάο.
Προσθέστε τα αυγά, το γάλα και το αλάτι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Τέλος, προσθέστε το βραστό νερό και ανακατέψτε καλά.
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
Ρίξτε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10-15 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε.
Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια ή σοκολάτα στο μείγμα του κέικ.
Για ένα πιο πλούσιο κέικ, μπορείτε να αντικαταστήσετε το 1/4 της κούπας αλεύρι με κακάο.
Μπορείτε να σερβίρετε το κέικ με σαντιγί, παγωτό ή γλασο σοκολάτας.
Καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι της κας Βασιλικη Μπερμπιλαγκα