Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι μια από τις πιο δημοφιλείς Ελληνίδες σεφ, γνωστή για τις απλές και νόστιμες συνταγές της. Στην εκπομπή της “Μαγειρεύουμε με την Αργυρώ” έφτιαξε μια κλασική ελληνική συνταγή, μακαρονάδα με κεφτεδάκια κοκκινιστά.

Η συνταγή είναι σχετικά εύκολη στην εκτέλεση και τα υλικά είναι εύκολο να βρεθούν. Τα κεφτεδάκια γίνονται με μοσχαρίσιο κιμά, ψωμί, τυριά, μυρωδικά και μπαχαρικά. Η σάλτσα ντομάτας είναι ελαφριά και αρωματική, με την προσθήκη φρέσκων μυρωδικών.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαγειρεύει με πολύ πάθος και αγάπη για το φαγητό. Αυτό φαίνεται και στο αποτέλεσμα της συνταγής της. Τα κεφτεδάκια είναι ζουμερά και νόστιμα, η σάλτσα ντομάτας είναι γευστική και η μακαρονάδα είναι al dente.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική για ένα οικογενειακό γεύμα ή μια βραδινή έξοδο με φίλους. Είναι ένα πιάτο που θα ικανοποιήσει όλους τους καλεσμένους σας.

Ακολουθούν μερικά σχόλια για συγκεκριμένα σημεία της συνταγής:

  • Η χρήση φρέσκου ψωμιού αντί για παξιμαδάκι δίνει στα κεφτεδάκια μια πιο πλούσια και ζουμερή υφή.
  • Η προσθήκη παρμεζάνας στα κεφτεδάκια τα κάνει πιο νόστιμα και αρωματικά.
  • Η προσθήκη φρέσκων μυρωδικών στη σάλτσα ντομάτας της δίνει μια πιο έντονη γεύση και άρωμα.

Συνολικά, η συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για μακαρονάδα με κεφτεδάκια κοκκινιστά είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα.

https://exchange.glomex.com/video/v-cnjuwq0gm7wh?integrationId=4059a117lratine6

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με πιλάφι

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια
1/2 κιλό κιμά αναμεικτο
2 αυγά
2 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημενη
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κ.σ. δυόσμο
1/2 κ.γ. κύμινο
30 ml ούζο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κούπα μεγάλη φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη σάλτσα τομάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. χυμό τομάτας
250 γρ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
αλάτι /πιπέρι

Για το πιλάφι
1.5 κούπα ρύζι κίτρινο Αμερικής
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
3 κούπες νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε πολυ καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο.
Έπειτα με τα χέρια πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.

Παράλληλα προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 6΄-7΄.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό τομάτας, τον ζωμό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 25’.
Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το φούρνο και τα προσθέτουμε απευθείας μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα τομάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφτούν με σάλτσα.

Για το πιλάφι:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ρύζι και τα καρότα μαζί με τα μπαχαρικά,χωρίς τον κύβο.
Αφού τσιγαριστούν μεταφέρουμε από το τηγάνι σε ένα ταψί μέτριο, ρίχνουμε το νερό και τον κύβο και βάζουμε στους 170 στις αντιστάσεις να ψηθεί και κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Όταν πιει όλο το νερό δοκιμάζουμε αν το ρύζι είναι ψημένο αν όχι ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη,ανακατεύουμε και αφήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαγειρευτεί.

Σερβίρουμε το ρύζι με μια κούπα και το περιχύνουμε με σάλτσα και κεφτεδάκια

Προηγούμενο άρθροΠρασοκιμαδόπιτα σπέσιαλ να γλύφεις τα δάχτυλα σου!!!
Επόμενο άρθροΤο ρυζόγαλο της Αργυρώς