Μαλακά ψωμάκια στο τηγάνι με μερέντα

Είναι τόσο εύκολο και νόστιμο που μπορείς να το μαγειρεύεις κάθε μέρα! γρήγορο. Πολύ γρήγορο πρωινό!

Συστατικά

1 ποτήρι ζεστό γάλα.
Μισό ποτήρι ζεστό νερό.
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά (10 g).
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη.
1 αυγό.
Μισό ποτήρι τσαγιού λάδι (45 ml).
5 φλιτζάνια αλεύρι.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Εκτέλεση

Προσθέτουμε το νερό, το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη στο μπολ του ζυμώματος και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι αλεύρι, το ανακατεύουμε, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά.
Στο τέλος του χρόνου προσθέτουμε ελεγχόμενα το αυγο, το λάδι, το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάστε το και αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά.

Βγάζουμε τον αέρα από τη ζύμη που έχει υποστεί ζύμωση. Ας το ανοίξουμε με έναν πλάστη, ούτε πολύ λεπτό ούτε πολύ χοντρό. Κοβουμε με κου πατ τη ζύμη.

Σκεπάζουμε τα πλακέ ψωμάκια που κοψαμε και τα αφήνουμε να κάτσουν για 10 λεπτά.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, γυρνώντας το και από τις δύο πλευρές. Μπορείτε να τα γεμίσετε και να σερβίρετε όπως θέλετε.

Καλή όρεξη.

Η Συνταγή είναι από το

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ψωμάκια με πιπεριές και ντομάτες

Ψωμάκια με πιπεριές και ντομάτες

Σήμερα η κουζίνα μου μυρίζει ζεστό ψωμί και ψητές πιπεριές. Ετοίμασα τα αγαπημένα ψωμακια χωρίς ζύμωμα είναι μια ανάμνηση από τη μητέρα μου. Συνοδεύετε με ψητές πιπεριές και ντομάτες.
Είναι ακόμα πιο νόστιμο,γιατί τα λαχανικά είναι απο τον κήπο μου. Δεν υπάρχουν πολλά φέτος,αλλά είμαι ευχαριστημένη με αυτά που υπάρχουν.

Να πώς τα ετοίμασα:

Ζύμωσα τη ζύμη με ένα κουτάλι,χωρίς συνταγή,από μνήμης.
1 φλιτζάνι 200ml γιαουρτι
1 μπέικιν πάουντερ
1 αυγό, άφησα στην άκρη τον κρόκο για το άλειμμα
1/3 της κουπας λάδι
100 γραμμάρια τυρί φετα
αλάτι κατά βούληση (το τυρί είναι αλμυρό)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 με 2 1/2 κουπες των 200ml αλεύρι για μια παχιά ζύμη.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακάτεψα το γιαουρτι με το μπέικιν πάουντερ. Πρόσθεσα το λάδι,τη ζάχαρη,το αλάτι,το τυρί και το αλεύρι.
Με λαδωμένα χέρια σχημάτισα 4 ψωμακια,τοποθετημένα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Στη μέση του κάθε καρβελιού πίεσα με το δάχτυλό μου και
έβαλα ένα μικρό κομμάτι βούτυρο. Αλλειψα με τον κρόκο αυγού,πασπάλισα ρίγανη μείγμα σπόρων. Έβαλα το φούρνο στους 160° και,όταν ζεστάθηκε,
έβαλα να ψηθεί για περίπου 20-25 μ. Βγήκαν εξαιρετικά μαλακά,γευστικά και πεντανόστιμα!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσες πιπεριές και ντομάτες θέλετε. Στην περίπτωσή μου όλα είναι με το μάτι.
Ψήνετε τις πιπεριές,τις βάζετε σε μια σακούλα για να αχνίσουν,τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κομματάκια.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες ( μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε) Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι,ρίχνουμε τις ντομάτες πρώτα τις εχουμε βράσει σε νερό,
προσθέτουμε τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε μέχρι να δέσουν. Προσθέστε το θρυμματισμένο τυρί,ή το σκόρδο.

Η Συνταγή είναι από την Феня Георгиева

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια Γεμιστά με Αέρινη Σάλτσα Αυγολεμονο
Επόμενο άρθροΤιραμισού cheesecake…Μικρές Ακαταμάχητες βόμβες με Nutella