Μανταλένες

Οι μανταλένες είναι ένα δημοφιλές γαλλικό επιδόρπιο.
Πρόκειται για ένα παντεσπάνι με γεύση λεμόνι σε σχήμα κοχυλιού.
Υπάρχουν πολλές επιλογές κατασκευής. Θέλω να μοιραστώ το δικό μου μαζί σας.
Είναι πολύ εύκολο στην προετοιμασία.
Το μόνο που ψήνεται σε μορφή «κοχυλιού». Αν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φορμάκια για cupcakes.
Δεν θα επηρεάσει καθόλου τη γεύση των μπισκότων.

Γιατί να επιλέξετε μανταλένες:

  • Πλούσια γεύση και υφή: Η αφράτη υφή και η πλούσια γεύση των μανταλενών τις καθιστούν ένα ακαταμάχητο γλυκό.
  • Ποιότητα: Οι μανταλένες παρασκευάζονται με αγνά υλικά και με μεράκι, εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα.

Είτε είστε λάτρεις των γλυκών, είτε απλά ψάχνετε για μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή, οι μανταλένες είναι η ιδανική λύση. Δοκιμάστε τες σήμερα και ανακαλύψτε την γλυκιά παράδοση με την γαλλική φινέτσα!

Υλικά για 24 τεμάχια.

Αυγά – 2 μεγάλα. (ζυγίζουμε χωρίς το κέλυφος. Η ποσότητα των άλλων συστατικών θα εξαρτηθεί από το βάρος των αυγών).
Τα αυγά μου ζυγίζουν 110 γρ
Αλεύρι – 110 g
Ζάχαρη – 110 g,
Ζάχαρη βαν – 10 g ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανιλιας
Βούτυρο – 110 g
Μπέικιν πάουντερ – 6 g + πρέζα αλάτι
κορν φλαουερ – 10 g (μπορείτε να το αφήσετε έξω)
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Παρασκευή:

Προσθέστε ζάχαρη στα αυγά και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού, λιωμένο βούτυρο (το λάδι δεν πρέπει να είναι καυτό).
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλαουερ σε δόσεις.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Αλείφουμε τον πάτο των φορμών με βουτυρο, πασπαλίζουμε με αλεύρι (αλείφω μόνο με βουτυρο, γιατί έχω φόρμα σιλικόνης).
Βάζουμε τη ζύμη με κουτάλι ή σακούλα ζαχαροπλαστικής μέχρι το 1/3.

μανταλένες μανταλένες
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, περ. 15-20 λεπτά.
Τα μπισκότα πρέπει να είναι χρυσαφί.
Διακοσμήστε όπως επιθυμείτε.

μανταλένες

H συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΓλυκό για Όλες τις Ώρες: 5 Λεπτά, 1 Αυγό, 1 Γιαούρτι, Πανεύκολο και Νόστιμο!
Επόμενο άρθροΣπιτικό μπουρέκι πίτας με συνταγή από φούρνο