Οι μανταλένες είναι ένα δημοφιλές γαλλικό επιδόρπιο. Πρόκειται για ένα παντεσπάνι με γεύση λεμόνι σε σχήμα κοχυλιού. Υπάρχουν πολλές επιλογές κατασκευής. Θέλω να μοιραστώ το δικό μου μαζί σας.

Υλικά για 24 τεμάχια.

Αυγά – 2 μεγάλα. (ζυγίζουμε χωρίς το κέλυφος. Η ποσότητα των άλλων συστατικών θα εξαρτηθεί από το βάρος των αυγών).
Τα αυγά μου ζυγίζουν 110 γρ
Αλεύρι – 110 g
Ζάχαρη – 110 g,
Ζάχαρη βαν – 10 g ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανιλιας
Βούτυρο – 110 g
Μπέικιν πάουντερ – 6 g + πρέζα αλάτι
κορν φλαουερ – 10 g (μπορείτε να το αφήσετε έξω)
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Παρασκευή:

Προσθέστε ζάχαρη στα αυγά και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού, λιωμένο βούτυρο (το λάδι δεν πρέπει να είναι καυτό).
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλαουερ σε δόσεις.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Αλείφουμε τον πάτο των φορμών με βουτυρο, πασπαλίζουμε με αλεύρι (αλείφω μόνο με βουτυρο, γιατί έχω φόρμα σιλικόνης).
Βάζουμε τη ζύμη με κουτάλι ή σακούλα ζαχαροπλαστικής μέχρι το 1/3.

μανταλένες μανταλένες
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, περ. 15-20 λεπτά.
Τα μπισκότα πρέπει να είναι χρυσαφί.
Διακοσμήστε όπως επιθυμείτε.

μανταλένες

H συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΓλυκάκια πορτοκαλιού και καρύδας
Επόμενο άρθροΣπιτικό μπουρέκι πίτας