Το μαριναρισμένο μοσχαρί κεμπάπ αποτελεί μια γευστική και ζουμερή επιλογή για οποιοδήποτε γεύμα. Το κρέας, κομμένο σε κυβάκια ή λωρίδες, μαρινάρεται σε ένα μείγμα από μυρωδικά, μπαχαρικά και υγρά, αποκτώντας πλούσια γεύση και τρυφερότητα.
Υλικά
900 gr μπριζόλες, κομμένες σε κύβους
Μαρινάδα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
1/3 φλιτζάνι φυτικό λάδι
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας (ή σάλτσα ντομάτας)
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
1-1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κσ αλάτι
3/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας να ενωθούν καλά.
Τοποθετήστε το κρέας σε κύβους σε μια σακούλα με κλεισιμο. Ρίξτε τη μαρινάδα πάνω από το κρέας και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια του κρέατος, να βγει όλος ο αέρας από τη σακούλα και να κλείσει.
Βάζουμε το κρέας σε ένα δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο στο κάτω ράφι να μαριναριστεί για 3-24 ώρες.
Αναποδογυρίστε τη σακούλα μία ή δύο φορές για ομοιόμορφο μαρινάρισμα.
Ανάψτε το γκριλ σας και αφήστε το να προθερμανθεί όσο ετοιμάζετε τα κεμπάπ.
Μετά το μαρινάρισμα, περνάτε το κρέας σε σουβλάκια αφήνοντας περίπου 1 εκ κενό ανάμεσα σε κάθε κομμάτι κρέατος.
Καθαρίστε και λαδώστε τη σχάρα του γκριλ σας και τοποθετήστε τα έτοιμα σουβλάκια στη σχάρα σε δυνατή φωτιά.
Γυρίζετε τα σουβλάκια κάθε 3-4 λεπτά, μέχρι να φτάσουν περίπου στους 52-54°C.
Ελέγξτε κάθε κομμάτι κρέατος σε κάθε σουβλάκι ότι εχει ψυθει
Μόλις ειναι ετοιμα, αφαιρέστε από τη σχάρα και σκεπαστε με αλουμινόχαρτο ενώ ξεκουράζονται για περίπου 10-15 λεπτά.
Καλή Απόλαυση