Συγκλονιστικό Μιλφέιγ Όνειρο

Μιλφέιγ συγκλονιστικό εύκολο πεντανόστιμο οικονομικό πάμε να το φτιάξουμε. Η Συνταγη είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Το μιλφέιγ, με τα τραγανά φύλλα ζύμης, την απαλή κρέμα ζαχαροπλαστικής και την σαντιγι, αποτελεί ένα διαχρονικό γλυκό που ξεχωρίζει για την κομψότητα και την γευστική του αρμονία.

Πλεονεκτήματα:

  • Ποικιλία: Η κλασική συνταγή μπορεί να εμπλουτιστεί με διάφορες γεύσεις και υλικά, όπως φρούτα, ξηρούς καρπούς ή κρέμες με διαφορετικά αρώματα.
  • Εμφάνιση: Η εντυπωσιακή του παρουσίαση το καθιστά ιδανικό για γιορτινές περιστάσεις και επίσημα τραπέζια.
  • Υφή: Ο συνδυασμός τραγανών και κρεμώδων υφών δημιουργεί μια αξεπέραστη αίσθηση στον ουρανίσκο.
  • Γεύση: Η ισορροπία γλυκιάς και πικρής γεύσης, μαζί με την δροσιά της κρέμας, προσφέρει μια απολαυστική εμπειρία.

Μειονεκτήματα:

  • Ευκολία: Η παρασκευή του μιλφέιγ μπορεί να είναι χρονοβόρα και να απαιτεί κάποια εμπειρία στην ζαχαροπλαστική.
  • Θερμίδες: Όπως τα περισσότερα γλυκά, το μιλφέιγ είναι πλούσιο σε θερμίδες και καλό είναι να καταναλώνεται με μέτρο.
  • Συντήρηση: Η κρέμα ζαχαροπλαστικής μπορεί να αλλοιωθεί εύκολα, άρα το γλυκό πρέπει να φυλάσσεται σε ψυγείο και να καταναλώνεται άμεσα.

Συμπέρασμα:

Παρά τις μικρές δυσκολίες, το μιλφέιγ παραμένει ένα αγαπημένο γλυκό που προσφέρει μια γευστική πανδαισία. Η κομψότητα, η ποικιλία και η μοναδική του γεύση το καθιστούν μια αξεπέραστη επιλογή για κάθε περίσταση.

Υλικά

2 Πακέτα Σφολιατίνια (400γρ)

Για την Κρέμα
900 γρ Γάλα πλήρες 3,5 Αγελαδινό
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
4 βανίλιες
50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 Αυγά μεσαίου Μεγέθους
50 γρ βούτυρο Αγελαδινό

300 γρ Κρέμα Σαντιγί γλυκιά
Κανέλα για Πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα τις βανίλιες και τα 100 γραμμάρια ζάχαρη
Τα τοποθετούμε στη φωτιά σε χαμηλή ένταση μέχρι να ζεσταθεί
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα 50 γραμμάρια ζάχαρη με το αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά τα ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μία λεία κρέμα.
Οταν έχει ζεσταθεί το γάλα όχι να κάψει ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα στο μείγμα των αυγών τα ανακατεύουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα των αβγών πίσω στην κατσαρόλα

Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα την κρέμα μέχρι να δέσει και να σφίξει όταν αρχίζουν και δημιουργούνται φουσκάλες στην επιφάνεια της κρέμας τότε είναι έτοιμη
Κλείνουμε το μάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά όταν κλείσουμε την φωτια ρίχνουμε το βούτυρο το ανακατεύουμε στο να ενσωματωθεί στην κρέμα εγώ βέβαια ξεχάστηκα και το έριξα μετά
Στην συνέχεια σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς

Εχει κρυώσει η κρέμα μας είναι βελούδινη πάμε να στήσουμε το μιλφειγ μας
Σε ένα πυρέξ ταψάκι με διαστάσεις 33 * 21 βάζω μία μικρή ποσότητα από την κρέμα την απλώνω καλά και αρχίζω να τοποθετώ τα σφολιατίνια στη
σειρά
Αφού έχω τοποθετήσει μία σειρά από τα σφολιατίνια ρίχνω τα 2/3 από την κρέμα για την απλώνω πολύ καλά
Στην συνέχεια τοποθετώ άλλη μία σειρά από τα σφολιατίνια επάνω στην κρέμα και ακολουθώ την ίδια διαδικασία όπως και πριν
Τέλος προσθέτω τη μικρή ποσότητα από την κρέμα που αφήσαμε, επάνω στα σφολιατίνια απλώνοντας την

Εχω χτυπήσει κρέμα σαντιγύ την οποία τοποθετώ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και με ένα κορνέ διακοσμώ το μιλφέιγ μας φυσικά ο καθένας μπορεί να το διακόσμηση όπως επιθυμεί
Τέλος σπαμε με το χέρι μας λιγα σφολιατίνια επάνω στη σαντιγί και πασπαλίζουμε με κανέλα και το μιλφειγ είναι έτοιμο για ψυγείο
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο όχι για πολύ ώρα για μία με δύο ώρες περίπου να δέσει και να σφίξει και καλό θα είναι να καταναλωθεί την ίδια μέρα ώστε να μείνουν τραγανά τα σφολιατίνια

Προηγούμενο άρθροKαρυδόπιτα Παραδοσιακή
Επόμενο άρθροΠώς να φτιάξετε σάλτσα σκόρδου με αυγό λάδι και λεμόνι