Η Μπεκρή μεζές, ή αλλιώς χοιρινή τηγανιά, είναι ένα πιάτο που ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση του και την ακαταμάχητη μυρωδιά του. Το χοιρινό κρέας σιγομαγειρεύεται σε σάλτσα κρασιού, απορροφώντας όλα τα αρώματα και δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που λιώνει στο στόμα.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό λαιμό σε κομματάκια μπουκιάς
2 κουταλιές μουστάρδα
¼ κούπας λάδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κούπα κόκκινο κρασί
1 κούπα χυμό ντομάτας
20 σταγόνες ταμπάσκο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
5-6 κόκκους μπαχάρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε τη μουστάρδα κι ανακατεύουμε ώσπου να λερωθούν όλα τα κομματάκια. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και έπειτα το κρέας. Ρίχνουμε το κρασί σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας ελαφρά σε δυνατή φωτιά ώστε το κρασί να εξατμίζεται. Όταν τελειώσει το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, το ταμπάσκο, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και βράζουμε για 15-20 λεπτά περίπου ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως