Muffins σοκολάτας ή μαρμελάδας

Υλικά:

600 ml. φρέσκο γάλα
1 Κύβος Μαγια ή 2 στεγνό
8 κουταλιές ζάχαρη
3 βανίλια
1/2 κούπα τσαγιού λάδι
3 αυγά
Αλεύρι για μαλακό για την ζύμη
Για το γέμισμα – σοκολάτα, μαρμελάδα .

Προετοιμασία:

Σε ελαφρώς ζεστό γάλα ενεργοποιούμε τη μαγιά με δύο κουταλιές ζάχαρη.
Σε βαθύ σκεύος κοσκινίζουμε αλεύρι και βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Φτιάχνω ένα πηγάδι στο οποίο ρίχνω το λάδι, τα τρία αυγά και την ήδη ενεργοποιημένη μαγιά. Ανακατεύω και ριχνω σταδιακά το αλεύρι μέχρι να πάρω μία συνοχή ζύμης.
Ρίχνω αλεύρι κατά τη διάρκεια του ζυμώματος μέχρι να έχω μία μαλακή και λεία ζύμη.
Σκεπάζω την ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνω να φουσκώσει για 1 ωρα, μετά την κάνω ένα κορμο και την χωρίζω σε τέσσερα μέρη. Με ένα πλάστη άνοιξα τις 4 ζύμες και έκοψα κάθε μέρος σε 8 τρίγωνα. Βάζω μία κουταλιά γέμιση στην φαρδιά βάση του τριγώνου και τυλίγω προς την στενή. Τοποθετώ σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος.
Μόλις τελειώσω τα σκεπάζω και αφήνω 30 λεπτά να φουσκώσουν, Αλειφω με κρόκο αυγού, και πασπαλίζω ζάχαρη και ψήνω σε θερμαινόμενο φούρνο 160 βαθμούς στον ανεμιστήρα μέχρι να ροδίσουν. Έβαλα τους δύο δίσκους με τη μία 😉 Αααχχ, περιμένω να κρυώσουν!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΗ μηλόπιτα αυτή είναι πιο απλή και ιδιαίτερη
Επόμενο άρθροΚέικ ρικότα με καρδιά nutella…πολύ απαλό σαν σύννεφο