Σοκολατένια Πτι-φουρ Νηστίσιμα
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Αυτά τα σοκολατένια πτι-φουρ είναι μια αποκάλυψη γεύσης! Η νηστίσιμη συνταγή τους, με χυμό πορτοκαλιού, βανίλια και γέμιση ταχινιού με πορτοκάλι, τα κάνει ακαταμάχητα.
Η υφή τους είναι τέλεια: μπισκότα μαλακά και αφράτα, με πλούσια σοκολατένια γεύση. Η γέμιση ταχινιού με πορτοκάλι δίνει μια εκρηκτική φρεσκάδα και μια πινελιά πικάντικης γεύσης.
Τι μου άρεσε:
- Η υφή τους είναι τέλεια: μαλακά και αφράτα, χωρίς να είναι στεγνά.
- Η γεύση σοκολάτας είναι έντονη και ισορροπημένη.
- Ο χυμός πορτοκαλιού δίνει μια ωραία δροσιά και κάνει τα πτι-φουρ πιο ανάλαφρα.
- Η βανίλια και το κακάο δίνουν βάθος στη γεύση.
- Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους.
- Είναι ιδανικά για ένα γρήγορο γλυκό ή για κέρασμα.
Συνολικά, αυτά τα σοκολατένια πτι-φουρ είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν ένα νόστιμο και νηστίσιμο γλυκό. Σίγουρα θα σας αρέσουν!
Υλικά
500 γρ Φυτική Μαργαρίνη
250 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
Ξύσμα από 2 Πορτοκάλια
200 γρ Φρέσκος Χυμός Πορτοκάλι
2 Βανίλιες
650 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ Κακάο Σκόνη
8 γρ Μπεικιν Παουντερ
Για την Γέμιση
Ταχίνι με Γεύση Πορτοκάλι
Για Διακόσμηση
300 γρ Λιωμένη Μαύρη Κουβερτούρα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ τη φυτική μαργαρίνη τη ζάχαρη της βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα βάζουμε να χτυπηθούν για τουλάχιστον 5 με 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει
το μείγμα
Οταν έχει αφρατέψει το μείγμα μας πολύ καλά όπως βλέπετε σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το φυσικό χυμό πορτοκάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το μείγμα
Τέλος σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα στερεά υλικά δηλαδή το αλεύρι το κακάο και το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα ελαφρώς μέχρι να έχουμε ένα ωραίο σοκολατένιο μείγμα
Τοποθετούμε αυτό το υπέροχο σοκολατένιο και αρωματικό μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνουμε μπισκότα σε μέγεθος της επιλογής μας
Αφήνουμε μία μικρή απόσταση μεταξύ τους καθώς φουσκώνουν ελαφρώς κατά το ψήσιμο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνος στο 180 βαθμούς για 17 με 20 λεπτά
Ετοιμα ψημένα αυτά τα υπέροχα μοσχοβολιστά μπισκότα τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς ώστε να τα γεμίσουμε
Μπορείτε να τα γεμίσετε με οποιοδήποτε άλλοιμα της επιλογής σας εγώ χρησιμοποίησα ταχύνι με γεύση πορτοκαλιού
Βουτάμε τα σοκολατένια πτι φουρ σε μαύρη λιωμένη κουβερτούρα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Μπορείτε φυσικά να τα διακοσμήσετε και μετρημένη καρύδα ή τρούφα