Συστατικά

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
1 φλιτζάνι γάλα ή γάλα καρύδας
1 κσ φυτικό έλαιο 
2 κσ λιωμένο βούτυρο, ή  vegan μαργαρίνη
1 κσ ρούμι προαιρετικό
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες
Συνδυάστε τα ξηρά συστατικά σε ένα δοχείο ανάμιξης. Προσθέστε γάλα, λάδι, ρούμι (το αλκοόλ εμποδίζει τη ζύμη να απορροφά πολύ λίπος), το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατέψτε μαζί μέχρι να συνδυαστούν. Μην τα πολυανακατεψετε. Αφήστε λίγο χρόνο για να ξεκουραστεί το μείγμα.

Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέση υψηλή φωτιά. Ρίχνετε ελαφρώς λίγο λαδι. Ρίχνουμε 1/4 φλιτζάνι ζύμη στην κατσαρόλα για κάθε τηγανίτα.
Μαγειρέψτε μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια. Αναποδογυρίστε με μια σπάτουλα και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από την άλλη πλευρά.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με φασόλια….ένα φαγητό της Μεσογείου
Επόμενο άρθροΈνα Μαγικό Κέικ