Πίτα γιαουρτιού

Η Πίτα γιαουρτιού είναι έτοιμη με την ταχύτητα του φωτός,…καλά, όχι ακριβώς με την ταχύτητα του φωτός,…αλλά σε δέκα λεπτά να το ετοιμάσουμε,…το βάζουμε σε ταψί και το βάζουμε στο φούρνο

Συστατικά

300 γρ αλεύρι μισό σκληρό μισό μαλακο
250 γρ γιαούρτι
150 γρ γάλα
100 γρ λάδι
3 αυγά
1 μπέικιν πάουντερ
1 μικρό κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή κατά βούληση

Παρασκευή

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε
2. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τα χτυπάμε με ένα σύρμα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι, το αλάτι και ανακατεύουμε
3. Προσθέστε αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε καλά
4. Ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο περίπου 26-28 cm. αλείφουμε με λάδι, από κάτω και στα πλαϊνά και ρίχνουμε το έτοιμο μείγμα
5. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο

Σερβίρετε ζεστή. Είναι εξαιρετικό και ζεστό και κρύο,…

Σημ. Μπορείτε να βάλετε και τριμμένη φέτα

Καλή επιτυχία στην προετοιμασία και καλή απόλαυση! 😘

H Συνταγή είναι από το zdenkinakuhinja

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζαμπονοτυροπιτάκια

ζαμπονοτυροπιτάκια

Υλικά

Ζύμη

1 κιλό αλεύρι λευκό τύπου 400
1/2 λίτρο γάλα
200 ml ζεστό νερό
1 κύβο φρέσκια μαγιά
1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι λάδι

Γεμιση 1
250 γρ μαργαρίνη
2 κρόκοι αυγού

Γεμιση 2
200 γρ τυρί τριμμένο
1 γεμάτη μεγάλη κουταλιά κρέμα γάλακτος

Γεμιση 3
300 γρ ζαμπόν και μπεικον

Επικάλλυψη
2 ασπράδια αυγών
σουσάμι για πασπάλισμα

Παρασκευή

Ανακατεύουμε ένα κύβο φρέσκιας μαγιάς σε χλιαρό νερό, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι και αφήνουμε να ζεσταθεί για να προσθέσουμε τη μαγιά.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα σουρωτήρι. Όταν μπει η μαγιά, την ανακατεύουμε με το γάλα.
Ετοιμάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τη μαγιά με το γάλα και το νερό στο αλεύρι και προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι.
Ζυμώνουμε μια λεία μαλακή ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ ζυμώματος και τη σκεπάζουμε με ένα στεγνό και καθαρό πανί. Αφήνουμε ζεστό να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Όσο φουσκώνει η ζύμη, ετοιμάζουμε τις γεμίσεις.
Γέμιση 1 – Χτυπάμε τη μαργαρίνη με 2 κρόκους αυγών μέχρι να αφρατέψουν.
Γεμιση 2 – Θρυμματίζουμε το τυρί και το συνδυάζουμε καλά με την κρέμα.
Γέμιση 3 – Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το μπεικον και ανακατεύουμε.
Όταν η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο, την ανακινούμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, την ανακατεύουμε και τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Χωρίστε το ένα μέρος σε ένα παραλληλόγραμμο πάχους 0,5 cm.

Στη συνέχεια επικαλύπτουμε το παραλληλόγραμμο που έχουμε με την μισή Γεμιση 1 και απλώνουμε πάνω του την μιση Γέμιση 2 και την μιση Γεμιση 3.
Κάντε ένα Ορθογώνιο ρολό. Τυλίξτε σφιχτά για να πάρετε το σχήμα πιο λεπτόυ παραλληλογράμμου.
Κόψτε σε ορθογώνια χωριστά ρολά κομμένα σε τρίγωνα.
Τοποθετήστε τα τρίγωνα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και αλείψτε τα με χτυπημένα ασπράδια. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C και ψήνουμε τη ζύμη για περίπου 20-25 λεπτά. Ενώ ψήνουμε το πρώτο ταψί από το πρώτο ρολό, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο μέρος της ζύμης.

Σερβίρισμα
Τα σερβίρετε ζεστά με την προσθήκη γιαουρτιού ή κάποιου άλλου γαλακτοκομικού της επιλογής σας!!!

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη Ιταλική Σαλάτα Καπονάτα…εγγυημένο ότι θα σας κερδίσει
Επόμενο άρθροCheesecake με γιαούρτι με λευκή σοκολάτα