Πίτσα με πατάτες και λαχανικά

Συστατικά

100 γρ τυρί ελαφρύ κιτρινο τριμμένο
1 ποτήρι γάλα
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά
1 καρότο
2 ντομάτες
3 αυγά
200 γρ αλεύρι
2 πατάτες
Πιπέρι
Αλατι
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις ξεπλένουμε και τις τρίβουμε.
Μουλιάστε τα για περίπου είκοσι λεπτά σε κρύο νερό.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε το καρότο.
Καθαρίζουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε λωρίδες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι.
Το ροδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι.
Προσθέστε το καρότο και μαγειρέψτε για 3 λεπτά και μετά προσθέστε τις πιπεριές.

Συνεχίστε το μαγείρεμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά σε μια ομελέτα με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το γάλα και το κοσκινισμένο αλεύρι και μετά τη μαγιά.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λάδι.
Ανακατεύουμε ξανά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στραγγίζετε τα κολοκυθακια και τους στύβετε με τα χέρια σας.
Τα βάζουμε σε άλλο μπολ.
Προσθέστε τα λαχανικά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προσθέστε το προηγουμενο μειγμα.
Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.

Μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πλάθετε σε στρογγυλό σχήμα.
Ψήνουμε για περίπου είκοσι λεπτά.
Γαρνίρουμε την επιφάνεια με φέτες ντομάτας και τριμμένο τυρί.
Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε για ένα επιπλέον τέταρτο της ώρας, ακόμα στους 180 βαθμούς.
Η πίτσα πατάτας με λαχανικά είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πίτσα με σφολιάτα σε σχήμα σαλιγκαριού

Πίτσα με σφολιάτα σε σχήμα σαλιγκαριού

Εδώ είναι ένας άλλος, όχι ο πιο παραδοσιακός τρόπος για να ετοιμάσετε πίτσα – τυλίξτε την σε ρολό και κόψτε την σε μίνι πίτσες «σαλιγκάρι». Η συνταγή είναι γρήγορη και εύκολη, καθώς χρησιμοποιεί έτοιμη σφολιάτα. Μπορείτε να φτιάξετε αυτές τις μίνι πίτσες με σαλιγκάρια
από οποιαδήποτε ζύμη. Για να επιταχύνουμε τη διαδικασία, πήραμε έτοιμη σφολιάτα με μαγιά.

Υλικά:

Έτοιμη σφολιάτα – 1 συσκευασία
Μανιτάρια – 100 g
Φιλέτο καπνιστό κοτόπουλο – 200 g
Ντομάτες – 2 τεμ.
Τυρί – 100 g
Κέτσαπ
Μαγιονέζα

Παρασκευή:

Ανοίγετε ελαφρά την σφολιάτα και αλείφετε με ένα μείγμα μαγιονέζας και κέτσαπ.
Πάνω από τη ζύμη, αλειμμένη με σάλτσα, βάζετε σε λεπτή στρώση τα τηγανητά μανιτάρια, το φιλέτο κοτόπουλου, τις ντομάτες και πασπαλίζετε με
το τυρί. Κυλήστε σε ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετούμε τις μίνι πίτσες σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμες. Η θερμοκρασία στο φούρνο μου είναι 180 βαθμούς.

Шедевры кулинарии

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό κεμπαπ με σάλτσα μπαρμπεκιου και λαχανικά.
Επόμενο άρθροΑπίστευτος Χαλβάς Νηστείας με Μόνο 3 Υλικά!