Σιμιγδαλένια πορτοκαλόπιτα με καρύδα
Υλικά:
Σιμιγδαλένια πίτα (ΤΑΨΙ 20*20 εκ.)
Ζύμη:
2 μεγάλα αυγά
80 γρ ζάχαρη
120 ml φυτικό λάδι
120 ml χυμό πορτοκαλιού
100 γρ σιμιγδάλι (1/2 φλιτζάνι)
80 γρ αλεύρι
45 γρ νιφάδες καρύδας (1/2 φλιτζάνι)
5 γρ μπέικιν πάουντερ
Για εμποτισμό:
100 γρ ζάχαρη
120 ml νερο
Εκτέλεση
Πρέπει να ψήσετε την πίτα στους 180°C για 30…35 λεπτά.
Ολα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, συμπεριλαμβανομένης της προθέρμανσης στους 180°
Ανακατεύουμε ξηρά υλικά αλεύρι μπέικιν πάουντερ καρύδας νιφάδε και σιμιγδάλι και τα ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη, Στύβω 120 ml χυμό από το πορτοκάλι – από ένα μεγάλο πορτοκάλι.
Έχω ένα ταψί διαστάσεων 20×20 εκ., το στρώνω με λαδόκολλα , χωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους προσεκτικά ώστε μέρος του κίτρινου ιστού να μην αναμειχθεί με τ ασπράδια, ρίχνω τα ασπράδια σε ένα καθαρό και στεγνό μπολ, προσθέτω μια πρέζα αλάτι και χτυπάω να γίνει ένας αφρός, τώρα προσθέτω ζάχαρη λίγο λίγο και χτυπάμε μέχρι να σφίξουν
Χτυπάμε τους κρόκους, ρίχνουμε σταδιακά το βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού, ξυπνάμε, ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν, στο τέλος ανακατεύουμε τα χτυπημένα ασπράδια(μαρεγκα), ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψί πλάθουμε και
ισιώνουμε, ψήνουμε στους 180° 30-35 λεπτά
Σε αυτό το διάστημα Πρέπει να φτιαξετε το σιρόπι ώστε να έχει χρόνο να κρυώσει, ανακατέψτε 100 γραμμάρια ζάχαρη και 120 ml
νερό, βράστε και αφήστε το να κρυώσει , ελέγξτε την ετοιμότητα της πίτας με μια οδοντογλυφίδα, πρέπει να βγει χωρίς υπολείμματα ωμής ζύμης, τρυπήστε τη ζεστή πίτα σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα και μουλιάστε τη σε σιρόπι όταν
τροφοδοτήσει το σιρόπι από πάνω, διακοσμήστε με τρίμματα καρύδας και όταν η πίτα έχει κρυώσει τελείως, μπορείτε να την κόψετε σε κομμάτια αφράτη ζουμερή Λιώνει στο στόμα σας την επόμενη μέρα οι γεύσεις του πορτοκαλιού θα είναι πιο έντονες
και η πίτα θα γίνει ακόμα πιο νόστιμη