Σουπιές με σπανάκι

Αυτό το πιάτο με σουπιές και σπανάκι είναι μια πραγματική απόλαυση! Η νοστιμιά του πλούσιου ζωμού από τις σουπιές συνδυάζεται τέλεια με την φρεσκάδα και τα θρεπτικά συστατικά του σπανακιού.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μου αρέσουν ιδιαίτερα σε αυτή τη συνταγή:

  • Η απλότητα: Χρησιμοποιούνται μόνο μερικά υλικά, όλα εύκολα διαθέσιμα, και η προετοιμασία είναι γρήγορη και εύκολη.
  • Η γεύση: Η γεύση είναι πλούσια και πολύπλοκη, με αλμυρές, γήινες και φρουτώδεις νότες.

  • Η υφή: Οι σουπιές είναι μαλακές και τρυφερές, ενώ το σπανάκι προσθέτει μια ωραία τραγανότητα.
  • Η θρεπτική αξία: Το πιάτο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Είναι ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα νόστιμο δείπνο. Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε ως ορεκτικό ή μεζέ.

Υλικά

– 1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα καρέ
– 1 κιλό σπανάκι, φρέσκο, καθαρισμένο-
– ½ κούπα κρασί, λευκό-
– 8 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
– 1 κρεμμύδι, ξερό, κομμένο σε ψιλά καρέ
– 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
– 1 κούπα ελαιόλαδο
– ρίγανη- Αλάτι- Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε για ακόμη 3 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν.
Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σιγοβράζουμε για 35 με 40 λεπτά.
Στα τελευταία 15 με 20 λεπτά, προσθέτουμε τον άνηθο μαζί με το σπανάκι και αφήνουμε να βράσουν ώσπου να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τις σουπιές ζεστές με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η Συνταγή είναι της κας Γιώτας Αναστασοπούλου

Προηγούμενο άρθροΗ αυθεντική συνταγή του Σεκέρ Παρέ
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα Κουλουράκια: Αφράτα, Πεντανόστιμα και Πολύ Εύκολα