Τάρτα Ναπολιτάνα με κρέμα σιταριού

Πρέπει να σας ομολογήσω ότι η Τάρτα Ναπολιτάνα είναι το απόλυτο αγαπημένο μου επιδόρπιο…αυτή η μυρωδιά από άνθη πορτοκαλιάς μου θυμίζει όταν ήμουν παιδί και η μητέρα μου ετοίμαζε πολλά από αυτά και μπορούσαμε να μυρίσουμε αυτό το άρωμα από άνθη πορτοκαλιάς🥰 με λίγα λόγια, εγώ. Είμαι ερωτευμένος με αυτό το επιδόρπιο

Συστατικά

Για την κρέμα
350 γρ σιτάρι μαγειρεμένο
300 ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
750 γραμμάρια τυρι κρεμα
700 γρ ζάχαρη
7 ολόκληρα αυγά
3 κρόκοι αυγών
2 φιαλίδια άνθη πορτοκαλιάς
1 φακελάκι βανιλίνη

Για τη ζύμη
500 γρ αλεύρι 00
3 ολόκληρα αυγά
200 γρ ζάχαρη
200 γραμμάρια λαρδί ή βούτυρο

Μέθοδος

Βάζετε το σιτάρι, το γάλα και 1 κουταλιά της σούπας βουτυρο σε ένα κατσαρολακι, βράζετε τα πάντα και μαγειρεύετε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να ανακατεύετε συχνά.
Μόλις είναι έτοιμο, χτυπαω τα πάντα (τα χτυπάω γιατί προτιμώ να μην νιώθω τα κομμάτια του σιταριού στο στόμα μου, αλλά προτιμώ να είναι όλα ομοιογενή), τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνω να κρυώσουν.

Τώρα η ζύμη.
Με ένα μίξερ βάσης (ή με το χέρι, σχηματίζοντας ένα κενο στο αλευρι), ρίχνουμε όλα τα υλικά, προσέχοντας το βούτυρο να είναι κρύο…
ζυμώνουμε μέχρι να φτάσουμε σε μια ομοιογενή και ομοιόμορφη ζύμη.
Τώρα δουλέψτε το με το χέρι και τυλίξτε το σε μεμβράνη. Στην κατάψυξη για μια ώρα.

Εν τω μεταξύ συνεχίζουμε με την κρέμα,
Μόλις κρυώσουν το σιτάρι και το γάλα, ρίχνουμε μέσα τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ζωηρά (χρησιμοποίησα το μίξερ βάσης για όλη τη διαδικασία). Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρι κρεμα, τα φιαλίδια με άνθη πορτοκαλιάς, το φακελάκι βανιλίνης και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να
έχουμε μια λεία κρέμα…

Βγάλτε τη ζύμη κρούστας και με τη βοήθεια του αλευριού και χαρτιού ψησίματος ανοίξτε τη ζύμη κρούστας για τους δύο φυλλα έναν 26/28 και έναν 20/22 Σε ένα ταψακι 20-22 εκ που εχετε βουτυρωσει και τα πλαιν στρωστε απο κάτω το μεγαλο φυλλο να καλυπτει και τα πλαινα.
Μόλις είναι έτοιμο, τρυπάμε τον πάτο και ρίχνουμε μέσα την κρέμα και τελειώνουμε με τις λωρίδες που κόβουμε το αλλο φυλλο…εγώ προτείνω 7 και τι βάζουμε όπως στην pasta Flora

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για τουλάχιστον 45 λεπτά…μετά ελέγχουμε το ψήσιμο…μόλις είναι έτοιμες σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε με την πόρτα ανοιχτή για τουλάχιστον μια ώρα να στεγνώσουν.
Για να δώσουν το καλύτερο αποτελεσμ θα πρέπει να το αφήσετε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μια μέρα….

Τάρτα Ναπολιτάνα

H Συνταγή είναι του Chef Boviè

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τάρτα σοκολάτας 

Τάρτα σοκολάτας 

Υλικά

Βάση:

Μπισκότα 150 γρ
150 γρ μπισκότα κακάο
150 γρ βούτυρο

Γκανάς:
300 γρ σοκολάτα γάλακτος
200 ml. κρέμα γάλακτος (με πολλά λιπαρά)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη βάση για την τάρτα -όπως ακριβώς ετοιμάζουμε και αυτή για το cheesecake- σπάμε τα μπισκότα σε τρίμματα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάθετε το έτοιμο μείγμα ως βάση σε μια σανίδα – σε φόρμα με πάτο που πέφτει και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Ετοιμάζουμε τη γκανάζ σοκολάτας
Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος (αλλά όχι βράζοντας) και λιώνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε τη γκανάς σοκολάτας στη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες να κρυώσει καλά.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε με ξηρους καρπούς τριμμένους, αλλά προσωπικά προτιμώ την αγνή γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://www.vkusniterecepti.com/

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα🍊🍊🍊
Επόμενο άρθροΛαχανοντολμάδες!!!