Συστατικά:
125 ml ζεστό γάλα
25 g ζάχαρη
3 g μαγιά ξηρή
1 αυγό χτυπημένο
250 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 g αλάτι ψιλό
45 g βούτυρο
Επιπλέον αλεύρι για τη ζύμη

Για την Γέμιση
100 g φέτα
100 g ξυνομυζήθρα
45 g βούτυρο
1 κ.σ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (μόνο το πράσινο μέρος)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα χλιαρό προς ζεστό, την ζάχαρη, την μαγιά το αλάτι και και το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά. 

Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία ομοιόμορφη μαλακή ζύμη. Προσθέτουμε και το μαλακό βούτυρο και θα συνεχίζουμε να το ζυμώνουμε για 5 λεπτά ώσπου να πάρουμε μία λεία και αφράτη ζύμη.

Το σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό σημείο για 90 λεπτά

Για την γέμιση 

Σε ένα μπολ τρίβουμε την φέτα με τα χέρια , ρίχνουμε την ξυνομυζήθρα , προσθέτουμε ρίγανη και θυμάρι και τα ανακατεύουμε να απλωθούν οι μυρωδιές.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι μόνο το πράσινο μέρος και σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το το βούτυρο το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το κρεμμυδάκι και τα ανακατεύουμε

Παίρνουμε τη ζύμη και την βάζουμε πάνω σε μία αλευρωμένη και την ζυμώνουμε ελαφριά πολύ και την μοιράζουμε σε 10 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια του γκολφ

Bουτυρώνουμε ένα ταψάκι 25 cm

Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με ένα πλάστη μακρόστενα και αλλοιφουμε με το βούτυρο και το κρεμμυδάκι και τα κλείνουμε

Το κεντρικό το ανοίγουμε στρόγγυλο σαν πίτσα και το κλείνουμε σαν πουγκί.

Βάζουμε τα μακρόστενα ζυμαράκια ακτινωτά στο ταψί και το στρόγγυλο στο κέντρο και τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 30′

Χτυπάμε ένα αυγό ελαφρά με μία κουταλιά νερό για την επικάλυψη

Τα αλλοιφουμε με το αυγό και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά

Καλή Επιτυχία

Εμπνευση από Grandpa Tassos cooking

 

Προηγούμενο άρθροΨητές μελιτζάνες σε σάλτσα βινεγκρέτ με σκόρδο κύμινο, φέτα & μυρωδικά
Επόμενο άρθροΚέικ Ψυγείου Μόκα