Το Κέικ του Nescafe είναι ένα από τα πιο αρωματικά και νόστιμα κέικ που έχω δοκιμάσει ποτέ. Η γεύση του καφέ είναι έντονη αλλά ισορροπημένη, ενώ η αφράτη του υφή σε συνδυασμό με την κρέμα το κάνει ακαταμάχητο. Είναι το τέλειο γλυκό για να το συνοδεύσετε με τον απογευματινό σας καφέ.
Συστατικά:
3 αυγά
1 βανίλια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Για τον εμποτισμό
1 φλιτζάνι γάλα + 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη + 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίος καφές
Για την επιφάνεια:
Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε είδος κρέμας (350 γρ κρύο γάλα – κρεμα σκόνη βανίλια )
2 κσ ζάχαρη
1 κσ στιγμιαίο καφέ
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ ή με ένα μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, βανίλια, ζάχαρη, γάλα, λάδι, καφέ και χτυπάμε.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μια μπασίνα
προσθέτουμε το αλεύρι, μπεικιν, και χτυπάμε
με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Λαδώνουμε ελαφρώς την βάση ενός πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε την βάση του κέικ στους 180 βαθμούς για μιση ώρα. Ελέγχουμε με την οδοντογλιφίδα ότι είναι έτοιμο και βγάζουμε από το φούρνο και τρυπάμε όλο το κεικ με ένα πηρουνι.
Σε μια κούπα ρίχνουμε το καφέ, γάλα, ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε το κεικ με το γάλα-καφε με ένα κουτάλι και αφήνουνε να ρουφήσει.
Για την επιφάνεια
Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια ρίχνοντας σε ένα μπολ 350γ.ρ κρύο γάλα και προσθέτοντας το Φακελάκι με το άνθος αραβοσίτου Γιώτης με γεύση βανίλια. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η σκόνη και να πήξει. Προσθέτουμε τον καφέ και την ζάχαρη άχνη και χτυπήστε καλα.
Απλώνουμε την κρεμα στην επιφάνεια του γλυκού την στρώνουμε
και πασπαλίζουμε με τριμμενο καφέ στιγμιαίο
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κέικ του Nescafe σας ακόμα πιο επιτυχημένο:
- Κέικ και εμποτισμός: Το μυστικό για ένα σιροπιασμένο κέικ είναι το κέικ να είναι ζεστό και ο εμποτισμός χλιαρός ή σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αλεύρι: Μην ανακατέψετε το αλεύρι με το μίξερ, γιατί το μείγμα θα χάσει τον όγκο του. Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα χειρός και ανακατέψτε απαλά.
- Προσοχή στο ψήσιμο: Ελέγχετε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα μετά τα 25 λεπτά ψησίματος, γιατί οι φούρνοι διαφέρουν.
- Κρέμα: Για την κρέμα, χρησιμοποιήστε κρύο γάλα από το ψυγείο για να πήξει πιο γρήγορα.
- Προσθήκη γεύσης: Για πιο έντονη γεύση καφέ, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο στιγμιαίο καφέ στην κρέμα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Καλή Επιτυχία