Θεϊκά Τρουφάκια Κάστανο

Τα τρουφάκια κάστανο είναι μια απολαυστική γλυκιά εκδοχή των κλασικών τρουφών. Με την πλούσια γεύση του κάστανου και την ελαφριά υφή της σοκολάτας, αυτά τα τρουφάκια θα σας ταξιδέψουν σε έναν κόσμο γεμάτο από απολαύσεις!” Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratou Petrou

Yλικά

500γρ Πουρές Κάστανο
60γρ Ζάχαρη Άχνη
30γρ Κονιάκ
30γρ Βούτυρο Αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

Για επικάλυψη
450 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος
150 γρ Τρούφα Σοκολάτα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντάς τον κάδο του μίξερ τον πουρέ κάστανο τον οποίο Τον έχω πάρει έτοιμο και το χτυπάμε για 2-3 λεπτά να αφρατέψει
Αφού έχει χτυπηθεί ο πουρές κάστανο προσθέτουμε το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθεί και αυτό Τέλος σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το βούτυρο το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη και ωραία ζύμη
Ετοιμο το μείγμα μας παίρνουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα και πλάθουμε με τις παλάμες των χεριών σε μικρό μέγεθος και σε σχήμα που να μοιάζει με τον καρπό του κάστανου
Τοποθετούμε τα τρουφάκια κάστανο σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα και έχουμε πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη

Όταν τελειώσουμε με τα τρουφάκια κάστανο τα σκεπάζουμε πολύ καλά με μία μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για Τουλάχιστον ένα βράδυ ώστε να σφίξουν και να δέσουν τα αρώματα μεταξύ τους
Την επόμενη μέρα εχω λιώσει η κουβερτούρα γάλακτος η οποία θα πρέπει να είναι αρκετά χλιαρη και βουτάω μέσα τα τρουφάκια
κάστανο ώστε να καλυφθούν με τη σοκολάτα, τινάζω την περιττή ποσότητα σοκολάτας και τα τοποθετώ σε μία πιατέλα όπου έχω στρώσει τρούφα σοκολάτας
Τα διακοσμώ με λίγη βρώσιμη χρυσόσκονη και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς μία εκπληκτική συνταγή σούπερ ρομαντική και χριστουγεννιάτικη συνταγή που είμαι σίγουρος ότι θα λατρέψουν οι λάτρεις του κάστανου και όχι μόνο

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τρουφάκια Μανταρίνι

Τρουφάκια Μανταρίνι

H Συνταγή είναι από την ομάδα Οι λιχουδιές της Μαρίας της Anna Sousouri

Τι χρειαζόμαστε:

150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
4 μανταρινιών τα φλούδια ή πορτοκαλιών) 1/2 κρασοπότηρο νερό
1/2 φλ.τσαγιού φρυγανιά 400 γρ. κουβερτούρα 1/2 κ.σ. λάδι

Πως τα φτιάχνουμε

Βάζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να πιουν όλο το νερό.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες.Ανακατεύουμε τις λιωμένες φλούδες με τα αμύγδαλα, την ζάχαρη και την φρυγανιά και τα πλάθουμε σε μπαλακια.
Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα προσθέτοντας και το λάδι (για να γυαλίσει η σοκολάτα!)
Μετά βουτάμε τα μπαλάκια στην σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσουν.
Για να τα διατηρήσετε μην τα βάλετε στο ψυγείο, γιατι η σοκολάτα θα ασπρίσει… απλά φυλάξτε τα σε καλά κλεισμένο κουτί μακριά από ζέστη και υγρασία!

Δείτε περισσότερες συνταγές στην ομάδα Οι λιχουδιές της Μαρίας 

Προηγούμενο άρθροΧοιρινή μπριζόλα με μανιτάρια πορτσίνι και λευκό κρασί
Επόμενο άρθροΘεσπέσιο Ζακυνθινό Εκμέκ με Φρυγανιά!