Συστατικά

900 gr μεσαία μανιτάρια (περίπου 24)
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια 
1 σκελίδα σκόρδο (θρυμματισμένη ή λιωμένο)
1/4 φλιτζάνι βούτυρο ή ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/2  κουταλακι αλάτι
1/2 κουταλάκι αποξηραμένα φύλλα βασιλικού
1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Οδηγίες
Κόψτε τα άκρα από τους μίσχους των μανιταριών και απορρίψτε τα.
Αφαιρέστε τα στελέχη από τα μανιτάρια και ψιλοκόψτε τα


Μαγειρέψτε και ανακατεύετε τους μίσχους μανιταριών, πράσινα κρεμμύδια και σκόρδο σε βούτυρο ή λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με τα υπόλοιπα συστατικά για να φτιάξετε το μείγμα γέμισης.
Γεμίστε τα καπάκια των μανιταριών με το μείγμα γέμισης. Τοποθετήστε τα μανιτάρια, γεμάτα προς τα επάνω, σε λαδωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμών για 15 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.

Προηγούμενο άρθροΤα γνήσια Ρώσικα Πιροσκί
Επόμενο άρθροΨητά Λαχανικά…για αποτοξίνωση