Ένα κρύο κέικ γεμάτο σοκολάτα

Τα συστατικά:

2 κούπες κοσκινισμένο Αλεύρι και 3 κσ αλεύρι
4 αυγά
1 & 1/2 κούπα γάλα χωρισμένο
1/2 κούπα και 3 κσ άγλυκο κακάο
2 κσ κορν φλαουρ

1 κούπα σκόνη γάλακτος
3 κσ Nesquik, milo ή γλυκό κακάο
100 γρ βούτυρο χωρισμένο
1/2 κουπα Φυτικό λάδι
2 κούπες ζάχαρη χωρισμένες
1/2 κσ αλάτι
2 κγ Βανίλια χωρισμένες
1 κσ Μπέικιν πάουντερ
500 μλ Κρέμα γάλακτος χωρισμένη
300 γρ Σοκολάτα (για γεύση)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, 1 κγ βανίλια και χτυπάμε
Προσθέτουμε μία κούπα ζάχαρη και χτυπάμε να διαλυθεί και να γίνει το μίγμα ωχροκίτρινο
Προσθέτουμε το 1/2 κουπα γάλα, λαδι και ανακατεύουμε και προσθέτουμε το 3 κσ αλεύρι μαζί με κοσκινισμένο 3 κσ κακάο ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το μπεικιν με το αλάτι και ανακατεύουμε πάλι μέχρι να έχουμε ένα σοκολατένιο μίγμα χωρίς σβόλους.


Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε το σοκολατένιο μίγμα και το απλώνουμε.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-27 λεπτά με φωτιά μόνο από κάτω.
Διαλύουμε 3 κσ Nesquik μέσα σε 1 κουπα ζεστό γάλα και μουσκεύουμε την βάση του κέικ.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την σκόνη γάλακτος , 1 κουπα ζάχαρη, 1/2 κούπα κακάο, 3 κσ αλεύρι 2 κσ κορνφλαουρ, 1κγ βανίλια και 4 ποτήρια νερό και ανακατεύουμε με το συρμα

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.


Σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε 50γρ βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και την χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει.
Προσθέτουμε 250 μλ κρέμα γάλακτος και χτυπάμε πάλι με το μίξερ.


Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από την βάση και την απλώνουμε και βάλτε στο ψυγείο για 3 ώρες.


Βάζουμε την κρεμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί και μέσα λιώνουμε την σοκολάτα να κάνουμε ένα γλάσο.


Στρώνουμε το γλασό πάνω από την κρεμα και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Τρίβουμε για διακόσμηση σοκολάτα από πάνω

Ετοιμηηηηηηηηηηη

Subscribe to recipe’s youtube channel here 

 

 

Προηγούμενο άρθροΜελωμένο Μοσχάρι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί
Επόμενο άρθροΑμυγδαλωτά Μυκόνου