Αρνάκι Ρολό στο Φούρνο με πατάτες

Διαφήμιση

Υλικά:
1,5 κλ. Μπούτι Αρνίσιο χωρίς κόκκαλο τυλιχτό σε ρολό
2 κλ. Πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
4 σκελίδες Σκόρδο κομμένες σε τέταρτα
2 κ.σ. Ρίγανη
Χυμός από 2 Λεμόνια
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
και Αλάτι

Μέθοδος:

Προσπαθήστε να βρείτε, όπως και εγώ, ένα έτοιμο χωρίς κόκαλα ρολό αρνιού από το
κρεοπωλείο σας.
Βγάλτε το ρολό αρνιού από το ψυγείο περίπου μια ώρα πριν το ψήσιμο,
ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετήστε το αρνί μέσα σε ταψάκι για φόυρνο
πυρεξ με καπακι (ή οποιοδήποτε άλλο ταψί φούρνου).
Με ένα αιχμηρό μαχαίρι, κάντε τρύπες στο αρνί (όσες είναι οι σκελίδες σκόρδου).
Τοποθετήστε τα σκελίδες σκόρδου στις τρύπες.

Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κόψτε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Ραντίστε με ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια, χύστε το χυμό λεμονιού τόσο στο αρνί όσο και στις πατάτες.
Πασπαλίστε με ρίγανη το αρνί. Γυρίστε και πασπαλίστε και απο κάτω.
Κάνετε το ίδιο για τις πατάτες.

Διαφήμιση

Αλατωπιπερώστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι. Τρίψτε με τα χέρια σας το
αλατοπιπερο πάνω στο αρνί.
Με τα χέρια σας, ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά στο μπολ με πατάτες.
Τοποθετήστε πατάτες γύρω από το αρνί.

Τώρα το αρνί είναι έτοιμο για το φούρνο.
Τοποθετήστε το καπάκι στο ταψάκι.
Βάλτε το σε ένα προθερμασμένο φούρνο 180 C και ψήνετε για 1 και ½ ώρα.
Αφήστε το καπάκι μέχρι το τέλος. Μετά από 1 και ½ ώρα, τρυπήστε με ένα πιρούνι
για να ελέγξετε αν το αρνί είναι έτοιμο (δεν πρέπει να βγει αίμα).
Αν χρειαστεί, συνεχίστε να μαγειρεύετε το αρνί μέχρι να είναι έτοιμο.
Αφαιρέστε από το φούρνο.

Αφήστε το αρνί να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 ‘πριν κόψετε τα σχοινιά
και ξεκινήστε το απλώνετε
Βάλτε σε μία ξυλινη σανίδα να το ανοιξετε και στη συνέχεια το τοποθετήστε πίσω και το σερβίρετε στο πιάτο από τερακότα!
Το εσωτερικό του αρνιού θα είναι τέλεια μαγειρεμένο.
Ακόμα ζουμερό αλλά χωρίς αίμα!
Οι πατάτες είναι χρυσές και χυμώδεις γιατί έχουν απορροφήσει όλους τους
λιπαρούς χυμούς του αρνιού. ΘΑ Κλέψουν στην πραγματικότητα την παράσταση !!

 

ΠΗΓΗ: Greek Cooking Made Easy

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση