Δείτε Επίσης: Στριφτό Τυρόψωμο…δεν είναι δύσκολο | Ψωμί καλαμποκιού χωρίς μαγιά, στο τραπέζι σας σε 20 λεπτά

Άρτος

Υλικά

350 ml νερό
1 φύλλο δάφνης
2 ξυλάκια κανέλας
4 γαρύφαλλα

Βράζουμε όλα τα μπαχαρικά με το νερό για περίπου 3-4 λεπτά για να αποδώσουμε 250 ml πικάντικου νερού.
Στραγγίξτε το νερό και βάλτε το στην άκρη για να κρυώσει να είναι χλιαρό.

500 γρ απλό αλεύρι
250 ml από το πικάντικο νερό
1 φακελάκι 7 γρ ξηρή μαγιά
100 γρ ζάχαρη
60 γρ. μέλι
30 ml ρακή / ούζο / μπράντι
40 ml ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 κουταλάκι γλυκάνισο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα θρυμματισμένη με λίγη ζάχαρη
1 πορτοκαλί, ξύσμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Επιπλέον αλεύρι για ζύμωμα αν χρειαστεί

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πικάντικο νερό, με μια κουταλιά της σούπας αλεύρι, και πασπαλίζουμε τη ζάχαρη μαζί με τη μαγιά. Αφήστε το για 5-10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μικρές φυσαλίδες και μετά προσθέστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά.
Ζυμώνετε με το εξάρτημα ζυμώματος ή με το χέρι μέχρι να έχετε μια ελαστική μαλακή μη κολλώδη ζύμη περίπου 7-10 λεπτά.
Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε ξανά για 3-5 λεπτά και σχηματίζουμε ένα στρογγυλό σχήμα και τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε να φουσκώσει ξανά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαβμούς για 45-50 λεπτά.

Καλή Παναγιά

ΠΗΓΗ: The Hellenic Odyssey