Αφράτα ρολάκια Τυριού

Advertisement

Υλικά

400 ml. γάλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 τεμ. ξερή μαγιά 7 γρ
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
200 ml. λάδι
620 γρ αλεύρι
Τυρί για γέμιση
1 κρόκος για επάλειψη.
Σουσάμι, παπαρούνα, κίτρινο τυρί για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στο ελαφρώς ζεσταμένο γάλα προσθέστε ζάχαρη, μαγιά και 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να αφρίσει για 10-15 λεπτά.
Κοσκίνισα το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ. Πρόσθεσα αλάτι, ανακάτεψα και έκανα ένα πηγάδι στο οποίο χύνεται το λάδι και το μείγμα της μαγιάς.
Ζυμώνουμε μια μαλακή αντικολλητική ζύμη.

Χωρίζεται στα δύο και ανοίγουμε σε φύλλα πάχους 3 mm. Έκοψα σε τρίγωνα.
Βάζω τη γέμιση στο φαρδύ άκρο. Έστριψα σε ένα κουλούρι, κλεινοντας τις πλευρές.
Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή με χαρτί ψησίματος. Απλώσαμε τον κρόκο και πασπαλίζομαι με σουσάμι.
Αφήνουμε να φουσκώσει στη φωτιά για 30-40 λεπτά. Τα έβαλα σε ελαφρώς θερμαινόμενο φούρνο.
Ψήνουμε στους 170-180 ° C σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Ευχαριστώ τη μητέρα που μοιράστηκε τη συνταγή

Advertisement