Τα ποιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια που λιώνουν στο στομα..
Υλικα :
100 γρ.βουτηρο σε θερμοκρασια δωματιου.
80 ml σπορελαιο
2 κ.σ.καλα γεματες γιαουρτι
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι.
1 κ.σ.ξυδι.
1 αυγο +1 ασπραδι (τον κροκο τον κραταμε για την επαλειψη)
1 φακ.μπεικιν .
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 500 με 550 γρ.
Τυρι φετα .
Σουσαμι εαν θελετε.
Εκτέλεση
Ανακατευουμε καλα το βουτηρο με το λαδι προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι σταδιακα μεχρι να εχουμε μια ευπλαστη αφρατη ζυμη που δεν κολλα στα χερια.Αφηνουμε για 10 λεπτα να ξεκουραστει.
Παιρνουμε ζυμη οσο ενα μανταρινι μικρο την ανοιγουμε με το χερι βαζουμε τυρακι κλεινουμε και δεινουμε οτι σχημα θελουμε εγω εκανα μισιφεγγαρο.Κανουμε επαλειψη με τον κροκο σουσαμακι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 35 με 40 λεπτα.
Και απολαμβανουμε .
Καλο απογευμα
Η Συνταγή είναι της κας Μαρινα Μισαηλιδου