Υλικά:

Φρέσκιες γαρίδες: Περίπου 500 γρ. (με κεφάλια)
Μακαρόνια: 500 γρ. (κατά προτίμηση linguine ή spaghetti)
Κρεμμύδι ξερό: 1 μέτριο, ψιλοκομμένο
Σκόρδο: 2-3 σκελίδες, ψιλοκομμένες
Πιπεριές: 1 πράσινη και 1 κόκκινη, κομμένες σε λωρίδες
Ντοματίνια: 250 γρ., κομμένα στη μέση
Κέτσαπ: 1 κουταλιά της σούπας (προαιρετικά, αν είναι σπιτική)
Σάλτσα ντομάτας: 400 γρ.
Αλάτι, πιπέρι: Προς γεύση
Πάπρικα γλυκιά: 1 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο: Για το σοτάρισμα
Φρέσκος μαϊντανός: Ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
Προαιρετικά: Λίγο λευκό κρασί ή ούζο για έξτρα άρωμα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα, βράζεις τα κεφάλια και τα κελύφη των γαρίδων σε νερό που να τα σκεπάζει για 10-15 λεπτά. Σουρώνεις το ζωμό και τον κρατάς στην άκρη.
Βράζεις τα μακαρόνια στον ζωμό γαρίδας για 2-3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, για να ολοκληρωθεί το βράσιμο τους στη σάλτσα.
Καθαρίζεις τις γαρίδες, αφαιρώντας το εντεράκι. Τις σοτάρεις σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και τις βγάζεις στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις το σκόρδο, τις πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και σοτάρεις για 1-2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτεις τα ντοματίνια, την κέτσαπ (αν χρησιμοποιείς) και τη σάλτσα ντομάτας. Χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αν θέλεις σβήνεις με λίγο λευκό κρασί ή ούζο για έξτρα άρωμα και αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτεις αλ τεντε τα μακαρόνια και τις γαρίδες στη σάλτσα και ανακατεύεις απαλά.

Γαριδομακαρονάδα Σπέσιαλ
Γαριδομακαρονάδα Σπέσιαλ

Συμπληρώνεις με λίγο ζωμό γαρίδας αν χρειάζεται, μέχρι να ολοκληρωθεί το βράσιμο των μακαρονιών και να δέσουν οι γεύσεις.
Σερβίρεις τη γαριδομακαρονάδα ζεστή, πασπαλισμένη με φρέσκο μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Thania Strantzali

 

Προηγούμενο άρθροΑπολαύστε Σιροπιαστές Φωλίτσες Σοκολάτας: Ένα Γλυκό γεμάτο Αρώματα και Γεύσεις!
Επόμενο άρθροΣιροπιαστά Κρουασάν με Σοκολάτα