Συστατικά:

Τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά – μισή συσκευασία (Dirollo Τυρί Cottage)
Μήλα – 3 κομμάτια
Αυγό – 2 κομμάτια
Ζάχαρη – 20 g
Ζάχαρη βανίλιας – 10 g
Αλεύρι – 50 g
Σιμιγδάλι
Μπεικιν Παουντερ – 1 κουταλάκι του γλυκού

Παρασκευή:

Χτυπάμε δύο αυγά, 20 γραμμάρια ζάχαρης και 10 γραμμάρια ζάχαρης βανίλιας σε ένα μίξερ με χαμηλή ταχύτητα. Αυξήστε σταδιακά την ταχύτητα για να πάρετε καλό αφρό. Προσθέστε εκεί 50 γραμμάρια αλεύρι και ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Ενώ τα αυγά χτυπιουνται, ξεφλουδίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μικρούς κύβους.
Προσθέστε μισό πακέτο τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά και ψιλοκομμένα μήλα στα αυγά τα χτυπημένα με αλεύρι και ζάχαρη. Αναμιγνύουμε.

Τρίψτε τις πλευρές και το κάτω μέρος του ταψιού με ένα κομμάτι βούτυρο. Ρίχνουμε σιμιγδάλι έτσι ώστε να κολλάει στο λάδι και δημιουργεί μια μεμβράνη.
Βάλτε τη ζύμη στο ταψί, διανείμετέ την σε ολόκληρη την επιφάνεια και βλαλτε στο φούρνο σε θερμοκρασία 190 βαθμών για 20-25 λεπτά.

Μετά από 20 λεπτά, ελέγχουμε για ετοιμότητα με οδοντογλυφίδα, εάν η ζύμη κολλήσει σε αυτήν, ψήνουμε για άλλα πέντε λεπτά.
Βγάζουμε την μηλόπητα από το φούρνο. Αφαιρέστε από το ταψί, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε σε κομμάτια. Η πίτα αποδεικνύεται πολύ τρυφερή και νόστιμη.

Η συνταγή είναι πολύ απλή. Απολύτως ο καθένας μπορεί να κάνει μία τέτοιο μηλόπιτα

Subscribe to recipe’s yputube channel here