Υλικά:

Για την καρυδόπιτα:

1 βιτάμ
1 βανιλία
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι νερού αλεύρι φαρίνα
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι νερού καρύδια ψιλοκομμένα
8 αυγά

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 βανιλία
1 ξυλάκι κανέλα

Για το παγωτό:

500ml φυτική κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί εβαπορέ γάλα
Προαιρετικά: κομματάκια μπισκότο, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση:

Για την καρυδόπιτα:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά ένα ταψί 24 εκ.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το βιτάμ, τη βανιλία, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Ρίχνουμε ζεστό σιροπι….χλιαρο γλυκό!

κάρυδοπιτα με παγωτό
κάρυδοπιτα με παγωτό
κάρυδοπιτα με παγωτό
κάρυδοπιτα με παγωτό

Για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη βανιλία και την κανέλα.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς.

Για το παγωτό:

Σε ένα μπολ, χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαν σαντιγί.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ γάλα, τη βανιλία και τα επιθυμητά υλικά (μπισκότο, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς).
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες, μέχρι να πήξει.

H συνταγή είναι της κας Μαίρη Αναστασοπούλου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Καρυδόπιτα με Κρέμα και καρύδα

Καρυδόπιτα με κρέμα καρυδας

Υλικά

3 αυγά
Μισό ποτήρι ζάχαρη
Μισό ποτήρι λάδι
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
1 ποτήρι θρυμματισμένα καρύδια
1 ποτήρι καρύδας
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι κορν φλάουερ
Μισό ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
1 συσκευασία σαντιγί

Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1,5 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε πρώτα να φτιάξουμε το σιρόπι γιατί το σιρόπι θα πρέπει να ναι κρύο όταν το ρίξουμε πάνω στο κέικ μας.
Ρίξτε το νερό και τη ζάχαρη σ μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε το μάτι και βράστε για άλλα 15 λεπτά.
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε καλά τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν.
Προσθέστε τα άλλα συστατικά και ανακατέψτε.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο πυρέξ μεγάλο τετράγωνο. Το στρώνουμε καλά στον πάτο του πυρέξ.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.

Μόλις βγει από το φούρνο, ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω του και αφήστε το να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας.
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, το κορν φλάουερ τη ζάχαρη τη βανίλια και ζεσταίνετε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Αφαιρείτε απ τη φωτιά.
Προσθέστε την σαντιγί σε σκόνη και χτυπήστε με ένα μίξερ για 5 λεπτά.
Ρίξτε την κρέμα πάνω από το κέικ που το έχετε ποτίσει με το δροσερό σιρόπι.
Πασπαλίστε άφθονη καρύδα πάνω του και πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι.
Αφήστε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρετε.
Ένα υπέροχο γλυκό που θα σας ενθουσιάσει!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ