Ένα πεντανόστιμο και απολαυστικό κέικ αχλαδιού και μπανάνας για όλες τις ώρες!!

YΛΙΚΑ :
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο, συν επιπλέον για λίπανση
3 ώριμες μπανάνες
100 γρ. ζάχαρη
2 ώριμα αχλάδια ψιλοκομμένα, περασμένα σε λίγο αλεύρι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή δυο βανίλιες
1 μεγάλο αυγό
150 γρ, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουταλάκι σόδα
50 γρ. πεκάν ή καρύδια, ψιλοκομμένα

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Βουτυρώνετε πολύ καλά και αλευρώνετε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Βάλτε τις μπανάνες σε ένα μπολ μίξης. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να συνδυαστούν καλά. Ανακατέψτε μέσα τα αχλάδια και το εκχύλισμα βανίλιας. Στη συνέχεια χτυπήστε το αυγό και προσθέστε στο μίγμα. Κοσκινίστε το αλεύρι και τη σόδα, στη συνέχεια διπλώστε απαλά, μαζί με τα πεκάν, χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό κουτάλι.
Αδειάζετε το μίγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε για 45 λεπτά. Το κέικ πρέπει να είναι σκούρο στην κορυφή. Πριν το βγάλετε, ελέγξτε ότι είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα. Αφήνεται να κρυώσει για 10 λεπτά, πριν ξεφορμάρετε.

deliciousmagazine.co.uκ

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση