Υλικά

2 φλυτζάνια ρεβίθια, προβρασμένα ή από κονσέρβα
300 γρ. φρέσκο σπανάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
Χυμός από 2 λεμόνια
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας άνηθο
αλάτι
πιπέρι
3 κουταλιές σούπας ταχίνι

Εκτέλεση

Σε μια γάστρα βάζουμε το σπανάκι,τα ρεβίθια,το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα,το λάδι,την μουστάρδα,τον άνηθο,τον χυμό λεμονιού,αλάτι πιπέρι και το χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μισή ώρα.
Κατά την διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε το ταχίνι με λίγο νερό.Βγάζουμε απ τον φούρνο και ρίχνουμε το μείγμα στη γάστρα.Ανακατεύουμε καλά.
Τη βάζουμε ξανά στο φούρνο χωρίς το καπάκι της και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά.Βγάζουμε απ τον φούρνο σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!

Λεμονάτα ρεβίθια με σπανάκι
Λεμονάτα ρεβίθια με σπανάκι

Καλή σας απόλαυση!!!!
Η εκτέλεση είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη