Μανιτάρια Λαδερά
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μανιτάρια (κουμπιά),
καθαρισμένα και χονδροκομμένα 1 κρεμμύδι,
χοντροκομμένο 1 κ.γλ. σπόρους κόλιανδρου
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα σκεύος ζεσταίνω τη 1 κ.σ. λάδι, ρίχνω το κρεμμύδι και το γυρνάω σε μέτρια φωτιά (6/9) για 10’, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα. Κατόπιν προσθέτω τα μανιτάρια, τους σπόρους κόλιανδρου και το υπόλοιπο (4 .κ.σ.) λάδι. Αλατοπιπερώνω και ψήνω τα μανιτάρια στην ίδια θερμοκρασία, με ανοιχτό καπάκι για 20’ ωσότου μαλακώσουν και πιούν τα υγρά τους.
Στο τέλος, θα πρέπει τα μανιτάρια να μην έχουν ζουμί και να έχει απομείνει μόνο λίγο λάδι. Δοκιμάζω τη γεύση τους και τ’ αφήνω να γίνουν χλιαρά προτού τα σερβίρω. Τόσο απλά κι όμως τόσο νόστιμα!
ΠΗΓΗ: dailycious.gr