Μελοψωμάκια με κανέλα και καρύδι
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το μέγεθος του ποτηριού νερού που χρησιμοποιώ είναι 200 ml.
Υλικά
1 ποτήρι ζεστό γάλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 συσκευασία στιγμιαίας μαγιάς
1 ποτήρι ζεστό νερό
1/2 ποτήρι λαδιού
1 ασπράδι αυγού (στον κρόκο)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γραμμάρια μαλακού βουτύρου
5,5 φλιτζάνια αλεύρι (ας προσθέσουμε ελεγχόμενο)
1 φλιτζάνι μέλι
κανέλα
καρυδιά
Εκτέλεση
Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το γάλα, ζάχαρη, μαγιά, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε ζεστό νερό, αλάτι, λάδι, ασπράδι αυγού, βούτυρο και ζυμώνουμε με το χέρι να
διαλύσουμε το βούτυρο.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε το μισό αλεύρι και να ζυμώνουμε και μετα προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη κάπως κολλώδης και την σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα.
Παίρνουμε μία μπάλα ζύμης σε μέγεθος μανταρινιού και ανοίγουμε σε πιτουλες.
Αλείφουμε με μέλι κανέλα και καρύδια διπλώνουνε σε ρολό και συστρέφουμε την ζύμη
και την διπλώνουμε σε σαλιγκάρι.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και αλείφουμε με ένα διάλυμα κρόκου αυγού
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Καλή σας όρεξη
Subscribe to recipe’s youtube channel here