Ένα αγαπημένο παραδοσιακό μπισκότο που απολαμβάνουμε την περίοδο της Σαρακοστής.
Αυτά τα μπισκότα έχουν ένα ελαφρώς τραγανό εξωτερικό και ένα μαλακό το κέντρο.
8 μπισκότα
Υλικά 🛒
400g Αλεσμένα Αμύγδαλα
50g Μαργαρίνη, λιωμένη
350g Κοσκινισμένο Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
340g Ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα από 1 μανταρίνι
1 κουταλιά της σούπας νερό από άνθη πορτοκαλιάς
Επικάλυψη:
Σιρόπι ή μέλι
Αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη λιωμένη μαργαρίνη με το αλεύρι και μετά προσθέτουμε όλα τα ξηρά υλικά.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Πλάθετε τη ζύμη σε μικρά κούτσουρα και τη βάζετε σε ταψί με λαδοκολα, αφήνοντας χώρο ενδιάμεσα.
Μην ισιώνετε, θα απλωθούν στο φούρνο μόνα τους.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά (θα πρέπει να είναι μαλακά στην αφή όταν βγουν από το φούρνο).
Όταν κρυώσει αλείφουμε με σιρόπι ή μέλι και από πάνω ρίχνουμε ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Απολαμβάνω! 😊
Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen