Απολαύστε μια δροσιστική και γευστική εμπειρία με το παγωτό Κερασάκι – Σύκο. Η γλυκιά και δροσερή γεύση από τα κεράσια συνδυάζεται άψογα με την πλούσια και γήινη γεύση από τα σύκα, δημιουργώντας ένα παγωτό που θα σας μαγέψει.
Η Συνταγή είναι του pastry chef Stratos Petrou
Υλικά
380 γρ Ζαχαρούχο Γάλα κρύο
400 γρ Κρέμα γάλακτος 35 % κρύα
2 Βανίλιες
150 γρ Ψιλοκομμένο κεράσι Γλυκό του Κουταλιού
170 γρ Ψιλοκομμένο σύκο Γλυκό του Κουταλιού
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτό το πανεύκολο παγωτό ρίχνοντας το παγωμένο ζαχαρούχο γάλα στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε για περίπου
5 με 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει
Οσο χτυπιέται το ζαχαρούχο γάλα πάμε να κόψουμε σε μικρά κομμάτια τα γλυκα του κουταλιού κεράσει και σύκο εάν αποφασίσετε να βάλετε
κάτι από αυτά. Πολύ σημαντικό είναι να επιλέξετε ωραία και αρωματικά γλυκά του κουταλιού ώστε να ενισχύσετε τη γεύση του παγωτού
Οταν έχει ασπρίσει και αφρατέψει το ζαχαρούχο γάλα που αυτό είναι και το μυστικό του για να είναι αφράτο το παγωτό μας σταματάμε
το ξέρει και προσθέτουμε την κρήα κρέμα γάλακτος όπως στη συνέχεια συνεχίζουμε λίγο το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία ωραία και
βελούδινη κρέμα, φυσικά δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε και τις βανίλιες για να έχουμε ένα ωραίο παγωτό
Ετοιμο κιόλας το παγωτό βανίλια που φτιάξαμε δείτε τι υπέροχη και βελούδινη είναι κρέμα έχει γίνει προσθέτουμε και τα γλυκα του
κουταλιού που ψιλοκόψαμε και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθούν και αυτά
Βάζουμε το παγωτό μας σε ένα ταπεράκι κλείνουμε με το καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς
Ετοιμο παγωμένο το παγωτό μας μετά από 24 ώρες για να δείτε πόσο αφράτο και πόσο υπέροχο έχει γίνει πάμε να σερβίρουμε