Πατάτες Φούρνου μπαχαράτες

Αυτός είναι ο αγαπημένος μου τρόπος και της οικογένειας για να φτιάχνω τις Πατάτες φούρνου

Υλικά:

2 κιλά πατάτες
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι καλαμποκιού (πολέντα)
1 κουταλιά της σούπας γλυκό πιπέρι αν θέλετε πικάντικο
λίγο αλάτι
κουρκουμάς
κάρυ
ρίγανη ή ότι άλλο σας αρέσει ως μπαχαρικά
2 κουταλιές της σούπας λάδι όσο χρειάζεται

Προετοιμασία:

Προσαρμόστε την ποσότητα της πατάτας στις ανάγκες σας. Πλύνετε τες, ξεφλουδίστε και σκουπίστε το με ένα στεγνό πανί.
Κόψτε τες καραβάκια που λένε τα παιδιά μου, Κόψτε το σε τέταρτα κατά μήκος και μην το σκουπίσετε ξανά.

Τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, την πολέντα, την πάπρικα και όλα τα άλλα μπαχαρικά.
Προσθέστε στις πατάτες και ανακατέψτε καλά, αλλά κρατήστε το μπολ με τα δύο χέρια και χρησιμοποιήστε σιγά σιγά το μπολ για να ανακατέψετε
τις πατάτες με τα μπαχαρικά ώστε να «κολλήσουν» ομοιόμορφα στα πλαϊνά των πατατών.

Πατάτες φούρνου

Βάλτε χαρτί ψησίματος στο ταψί και βάλτε λιγο λάδι
Απλώνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο φούρνο όταν είναι ζεστός ο φούρνος. Μόνο όταν «στεγνώσουν» οι πατάτες από πάνω (περίπου μισή ώρα) τις βγάζω από το φούρνο και τις ανακατεύω να λαδωθούν όλες και τις ξαναβάζω σε σχάρα μέχρι να ψηθούν τελείως.

Πηγη: coolinarika by Podravka

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τριμμένες Πατάτες Φούρνου

Πατάτες τριμμένες στο φούρνο

Συστατικά

πατάτες – 1 κιλό
βούτυρο – 100 g λιωμένο
αλεύρι – 30 g
αυγά – 3 κομμάτια
τυρί τριμμένο – 100 g
ξινό γάλα – 200 g
πιπέρι – για γεύση
αλάτι – για γεύση

Εκτέλεση

Πλύνετε τις πατάτες και τις μαγειρέψτε σε αλατισμένο νερό. Όταν κρυώσει, ξεφλουδίστε
και τρίψτε το χοντρό. Προσθέστε αλάτι και τοποθετήστε το σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο πυρέξ.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι,πιπέρι και ανακατευτευουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη.
Από πάνω αδειάζουμε το μείγμα αυγού και το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά

Δείτε Επίσης: Σουφλέ πατάτας στον φούρνο… | Πατάτες με κιμά στον φούρνο

Δείτε το Βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΓαύρος στο τηγάνι με σκόρδο και ντομάτα
Επόμενο άρθροΓαλατόπιτα χωρίς φύλλα της Γιαγιάς.