ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΚΡΕΜΑ
Συνταγή του Διονύση Ματόπουλο από το «Αλεξανδρινό Γλυκών Γεύσεις»
Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 ½ λίτρο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
3 – 4 κουτάλια σούπας βούτυρο γάλακτος
1 ½ βανίλια
άχνη ζάχαρη
κανέλλα
Tρόπος παρασκευής
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη σε χαμηλή πάντα θερμοσία για να μην μας κολλήσει.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει κρέμα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από την εστία, ρίχνουμε το βούτυρο γάλακτος και τη βανίλια και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, βάζουμε τα οχτώ φύλλο κρούστας ενδιάμεσα αλειμμένα με βούτυρο γάλακτος , τη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
Ψήνουμε σε προθεμασμένο φούρνο στους 180 κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας τον αέρα μέχρι να ροδίσει.
Μόλις τη βγάλουμε απ’ το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντάς την με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλλα.
Tips
Εμείς χρησιμοποιούμε χειροποίητο φύλλο και σε όσους το γνωρίζουν το συνιστούμε για καλύτερο αποτέλεσμα.
ΠΗΓΗ: emvolos.gr