Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

3 Αυγά Μεσαίου Μεγέθους 
200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ Σιμιγδάλι Ψιλό
2 βανίλιες
100 γρ Ινδοκάρυδο Τριμμένο
1 κουτ γλυκού Σόδα μαγειρικής
200 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό 2%
100 γρ Ηλιέλαιο ή Ελαιόλαδο Ελαφρύ
Ξύσμα απο ένα Λεμόνι

Για το Σιρόπι
(Τα βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά
μετα τα 10 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και
βράζουμε για άλλα 3 Λεπτά)

800 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 λίτρο νερό
Χυμός από ένα Λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και ετοιμάζουμε το σιρόπι Γιατί πρέπει να είναι κρύο.
Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μέτρια φωτιά για Περίπου 10 λεπτά
Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά ρίχνουμε το χυμό από λεμόνι και βράζουμε για άλλα 3 λεπτά. Αφληνουμε
να κρυώσει

Ρίχνουμε τα αυγά μέσα στον κάδο του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη τα χτυπάμε στο μίξερ για περίπου
5 λεπτά να ασπρίσει το μίγμα και να αφρατέψει
Οσο χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα το τριμμένο ινδοκάρυδο το
σιμιγδάλι τις βανίλιες και το ξύσμα από λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα και τα
αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις είναι έτοιμα και χτυπημένα τα αυγά μας μαζί με τη ζάχαρη και έχει ασπρίσει το μείγμα τότε προσθέτουμε
το γιαούρτι μέσα στο μπολ με το μείγμα των αυγών και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο
έως ότου ενωθούν και σταματάμε το μίξερ και αποσύρουμε τον κάδο

Προσθέτουμε μέσα στον κάδο σε δύο δόσεις τα στέρεα υλικά μας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα να ενωθούν όταν
θα ενωθούν τα υλικά θα δείτε ότι έχει γίνει ένα αρκετά συμπαγές μείγμα μην το φοβηθείτε Έτσι πρέπει να είναι
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι 26cm και αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε πολύ καλά και το πατάμε και λίγο
με το χέρι στο τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς αέρα για 50 λεπτά και το τσεκάρουμε με
ένα μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό μόλις βγει από το φούρνο το αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει και το σιροπιάζουμε

Κόβουμε πρώτα σε κομμάτια το γλυκό και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι και εφόσον απορροφήσει το
σιρόπι πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με τριμμένη καρύδα για να εμπλουτίσει το άρωμα στο σιρόπι είναι έτοιμο

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο τέλειο και γρηγορο φαγητό για το καλοκαίρι μετά το μπάνιο σας
Επόμενο άρθροΚολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο