Αυτό το συγκλονιστικό Σοκολατένιο κέικ μήλου είναι πανεύκολο στην παρασκευή του , ιδανικό ακόμα και για αρχάριους ζαχαροπλάστες. Ένα σούπερ αφράτο και ζουμερό κέικ που λιώνει στο στόμα, με την υπέροχη ισορροπία σοκολάτας και μήλου. Είναι πραγματικά το ωραιότερο και πιο θεϊκό κέικ που θα δοκιμάσετε ποτέ!
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
Για το Κέικ
200 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
230 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 Βανίλια
4 Αυγά
55 γρ Κακάο Σκόνη
50 γρ Νερό
1 κουτ γλυκού Σόδα Μαγειρικής
230 γρ Αλεύρι που Φουσκώνει μόνο του
2 Μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο Σκόνη
1/2 κουτ Μοσχοκάρυδο (Προαιρετικά)
Για το Γλάσο Σοκολάτας
50 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
115 γρ Ζάχαρη άχνη
115 γρ Κακάο Σκόνη
120 γρ Γάλα Φρέσκο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτό το πανεύκολο σοκολατένιο κέικ μήλου ρίχνοντας τον κάδο του μίξερ το βούτυρο τη ζάχαρη και τη βανίλια
και τα χτυπάμε για περίπου 5 με 7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα
Οσο χτυπιέται το βούτυρο πάμε να καθαρίσουμε τα μήλα μας.
Οταν έχει ασπρίσει το βούτυρο και έχει γίνει μία ωραία λευκή κρέμα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για
περίπου 5 λεπτά να ενσωματωθούν και να αφρατέψει το μείγμα
Συνεχίζουμε το καθάρισμα και το κόψιμο των μήλων σε μικρά κυβάκια
Οταν έχουν ένσωματωθει τα αυγά στο μείγμα χαμηλώνουμε την ένταση και προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και το κακάο
Οταν έχουμε κόψει όλα τα μήλα προσθέτουμε τα μπαχαρικά και δύο κουταλάκια του γλυκού από το συνολικό αλεύρι που σας δίνω και τα
ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάει παντού
Ετοιμο το μείγμα του κέικ σταματάμε το μίξερ αποσύρουμε τον κάδο και προσθέτουμε σε δύο δόσεις το αλεύρι με τη σόδα και ανακατεύουμε
απαλά με μία σπάτουλα
Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθούν με το σοκολατένιο μείγμα του κέικ βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε
μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις 30 * 15 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 1 ώρα
τσεκάρουμε και με μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό
Ετοιμο ψημένο το σοκολατένιο κέικ μήλου το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μόλις κρυώσει ξεκινάμε να φτιάξουμε το σοκολατένιο γλάσο
ως εξής
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ και τελειώνουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ξεφορμαρουμε το κέικ μήλου σε μία ωραία πιατέλα και απλώνουμε πάνω του όλο το σοκολατένιο γλάσο καλύπτοντας και τα πλαϊνά
Υπέροχο σοκολατένιο γλάσο που πραγματικά πιστέψτε με ταιριάζει απόλυτα με το συγκεκριμένο σοκολατένιο κέικ μήλου
Μπορείτε να το διακοσμήσετε όπως επιθυμείτε επίσης μπορεί να καταναλωθεί απευθείας είναι το αφήσετε να σταθεί λιγάκι το γλάσο