Υλικά :
6 κούπες αλεύρι μαλακό
1 ½ κούπα βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
¼ κούπα γάλα
4 κρόκοι αυγών
2 κ.γ. κοφτά baking powder
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

Οδηγίες :
1. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
3. Ζεσταίνουμε το γάλα (χλιαρό) και ανακατεύουμε με το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι. Το προσθέτουμε στο μπωλ με το βούτυρο.
4. Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το baking powder.

5. Προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρο, ζυμώνοντας απαλά μέχρι να γίνει μία πολύ μαλακή ζύμη.
6. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα τοποθετούμε στο ταψί ψησίματος της κουζίνας, έχοντας βάλει αντικολλητικό χαρτί.
7. Με πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια με το ασπράδι των αυγών που έχουμε ελαφρώς χτυπήσει.
8. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο πιο ζουμερό ΚΕΙΚ σοκολάτας…σκέτη απόλαυση
Επόμενο άρθροΤσαλακωτή Θράκης ή Σουρωτή