Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
20 με 25 Σουδάκια ή Έτοιμα μικρά Κρουασανάκια
1 Συσκευασία Έτοιμη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής για Μιλφέιγ του Εμπορίου
Για την Κρέμα Σοκολάτας
600 γρ Γάλα πλήρες
110 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 Βανίλια
50 γρ Κορν Φλαουρ
45 γρ Κακάο Σκόνη
60 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
30 γρ Λικέρ Σοκολάτας ή Κονιάκ
200 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
Για την Σαντιγί
250 γρ Κρύα Κρέμα Γάλακτος 35 %
70 γρ Άχνη ζάχαρη
Για Διακόσμηση
Αμύγδαλα φιλέ και Σαντιγί
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτό το πανεύκολο προφιτερόλ από τη σοκολατένια κρέμα όπου σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα της ζάχαρη και τη βανίλια και τα βάζουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να ζεσταθεί το γάλα προσοχή όχι να βράσει
Οσο ζεσταίνεται το γάλα σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το κορν φλάουρ και το κακάο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά
Οταν ζεσταθει το γάλα ρίχνουμε μία ποσότητα στο μπολ με το κορν φλάουρ και το κακάο ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν και επιστρέφουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να παίξει η κρέμα μας και μόλις πήξει κλείνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ σοκολάτας ή κονιάκ ότι έχετε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ενσωματωθούν
Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν στην κρέμα σοκολάτας
Σκεπάζουμε την κρέμα σοκολάτας με μία μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε
Στη συνέχεια στον κάδο του μίξερ κρύα κρέμα με γάλακτος μαζί με άχνη και τα χτυπάμε σε σαντιγί
Οταν είναι έτοιμη η σαντιγί την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη
Στον ίδιο κάδο του μίξερ ρίχνουμε έτοιμο μείγμα κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ που θα βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ και το φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται
Οταν είναι έτοιμη η κρέμα ζαχαροπλαστικής σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε περίπου τα 3/4 από την σαντιγή που φτιάξαμε και τα
χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθει στο μείγμα και να αφρατέψει την κρέμα μας
Ετοιμη και βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής πάμε να ξεκινήσουμε να στήσουμε το προφιτερόλ μας
Στο μπολ που θα στήσουμε το προφιτερόλ ή στα ατομικά μπολάκια βάζω μία γενναιόδωρη ποσότητα από την κρέμα ζαχαροπλαστικής που φτιάξαμε και αρχίζω να γεμίζω τα σουδάκια ή κρουασανάκια με την ίδια κρέμα
Εφόσον έχουμε γεμίσει όλα τα σουδάκια με την κρέμα ζαχαροπλαστικής στη συνέχεια τα βουτάω στην σοκολατένια κρέμα που φτιάξαμε στην αρχή ώστε να καλυφθούν και στη συνέχεια τα μεταφέρω στο μπολ με το προφιτερόλ όπου τα τοποθετώ το ένα πάνω στο άλλο
Αφού έχουμε στήσει το προφιτερόλ μας γεμίζουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με την σαντιγή που περίσσεψε και διακοσμούμε το προφιτερόλ διακοσμούμε φυσικά το προφιτερόλ με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και είναι έτοιμο να μπει στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να παγώσουν οι κρέμες