Η διατροφή έχει πολύ σημαντικό ρόλο για την υγεια του οργανισμού μας.Είναι κάτι που πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε καλή υγεία.

Παρόλα αυτά πολλες φορές δεν ξέρουμε ποια είναι τα λάθη τα οποία κάνουμε. Ο οργανισμός μας όμως στέλνει συνεχόμενα σημάδια που αν προσέξουμε μπορούμε να
καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει σωστά. Παρακάτω σας έχουμε 8 από τα συνήθη σημάδια που ο οργανισμός σας χρησιμοποιεί για να σας δείξει πως κάτι δεν πάει σωστά.

Κακή διατροφή: Συνεχείς κόπωση

Ένα αίτιο που μπορεί να ευθύνεται για την συνεχείς κόπωση ή την ελλειψη ενεργείας που νιώθετε μπορεί να είναι η ελλειψη σιδήρου. Η ελλειψη σιδήρου από τον οργανισμό σας μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία. Να μην έχετε δηλαδή αρκετά ερυθρα αιμοσφαίρια για να μεταφέρουν το οξυγόνο στα υπόλοιπα κύτταρα σας.

Ξηρά ή εύθραυστα μαλλιά

Η αναιμία μπορεί να είναι πάλι το αίτιο. Όταν ο οργανισμός σας δεν παίρνει αρκετά θρεπτικά συστατικά τότε δίνει προτεραιότητα στα πιο ζωτικά όργανα. Έτσι τα μαλλιά σας θα λαμβάνουν αρκετά λιγότερα θρεπτικά συστατικά.

Απότομες αλλαγές στα νύχια σας

Αν τα νύχια σας γίνουν λεπτά ή εύθραυστα, ή πάρουν κοίλο σχήμα αυτό μπορεί να είναι σημάδι ανεπάρκειας σιδήρου. Άλλα αίτια μπορεί να είναι :

 

  • χαμηλά επίπεδα πρωτεϊνών
  • χαμηλά επίπεδα ασβεστίου
  • χαμηλά επίπεδα βιταμινών Α
  • χαμηλά επίπεδα βιταμινών Β6
  • χαμηλά επίπεδα βιταμινών C
  • χαμηλά επίπεδα βιταμινών D

Κακή διατροφή: Προβλήματα στα δόντια

Η ελλειψη βιταμίνης C μπορεί να είναι ο υπαίτιος σε αυτήν την περίπτωση. Προσπαθήστε να τρώτε τροφές που να είναι πλούσιες στην βιταμίνη αυτήν αλλιώς συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Κακή διατροφή: Διάρροια

Η έλλειψη ψευδαργύρου μπορεί να διαταράξει την ισορροπία των βακτηρίων στο έντερο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει διάρροια.

Κακή διάθεση

Η κακή διατροφή μπορεί να προκαλέσει κακή διάθεση, απουσία ενδιαφέροντος για πράγματα που απολαμβάνατε, σύγχυση και απώλεια μνήμης.

Αργή επούλωση

Μπορεί να σας λείπουν πρωτεΐνες, βιταμίνη C ή βιταμίνη Κ. Αυτά τα στοιχεία βοηθάνε τον οργανισμό μας να επουλώσει τις πληγές του.

Κακή διατροφή: Αδύναμο ανοσοποιητικό

Κακή διατροφή

Μερικά από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι η πρωτεΐνη και ο ψευδάργυρος, καθώς και οι βιταμίνες Α, C και Ε.

ΠΗΓΗ: www.enimerotiko.gr

Προηγούμενο άρθροΕπίπεδη κοιλιά σε έναν μήνα με μόλις 10 λεπτά άσκησης τη μέρα χωρίς εξοπλισμό γυμναστηρίου
Επόμενο άρθροΜια σαλάτα που τα έχει όλα…για να είναι στο Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι