Συστατικά :

Βάση
1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
3 κουτ. Σούπας λευκή ζάχαρη
½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι
Στρώμα τυριού κρέμας
1 τυρί κρέμα συσκευασίας 220 γρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (χρησιμοποιήστε ½ φλιτζάνι για λιγότερη γλυκύτητα)
1 κούπα σαντιγί
Στρωμα βανίλιας
1 συσκευασία ανθος αραβοσίοτυ στιγμιαίας βανίλιας (144 g)
3 φλιτζάνια γάλα (χρησιμοποιήστε 2 φλιτζάνια αν θέλετε μια πιο σταθερή πουτίγκα)
Πουτίγκα σοκολάτας
1 συσκευασία ανθος αραβοσίοτυ σοκολάτας (5.1 oz ή 144 g)
3 φλιτζάνια γάλα (χρησιμοποιήστε 2 φλιτζάνια αν θέλετε μια πιο σταθερή πουτίγκα)
Τελευταίο στρώμα
2 φλιτζάνια σαντιγί
Νιφάδες σοκολάτα

Πως να το φτιαξεις :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
Βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψί 20×30 εκ.
Σε ένα μείγμα αναμίξτε όλα τα συστατικά βάσης μαζί και πιέστε το μείγμα να στρωθεί ομοιόμορφα.
Ψήστε το για περίπου 20 λεπτά.

 

Προετοιμάστε την πουτίγκα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Προετοιμάστε το πουτίγκα σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Σε ένα μίξερ προσθέστε το τυρί κρέμας, τη ζάχαρη άχνη και το φλιτζάνι της σαντιγίς. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει αφράτο.
Αφήστε την βάση να κρυώσει. Απλώστε ομοιόμορφα το μίγμα κρέμας τυρί πάνω από την κρούστα.
Απλώστε τη πουτίγκα σοκολάτας πάνω από το τυρί κρέμα, στη συνέχεια το πουτίγκα βανίλιας. Απλώστε τέλος με τη σαντιγύ και πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα.
Βάλτε στο ψυγείο για μερικές ώρες, ώστε να σφίξει.

ΠΗΓΗ: tocookguide.com