Υλικά:

1 ποτηρι τριμμενη κεφαλογραβιερα ή κεφαλοτύρι
1 ποτήρι φέτα τριμμένη
2 αυγά
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
Περίπου 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω ή λιγότερο)
Σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ.

Πρόσθεσε το τριμμένο τυρί και ανακάτεψε καλά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Προσοχή: Μην προσθέσεις όλο το αλεύρι από την αρχή, καθώς οι ποσότητες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος των αυγών και το είδος του γιαουρτιού.
Πάρε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και σχημάτισε μπαλάκια. Στη συνέχεια, κάνε μια τρύπα στη μέση κάθε μπαλάκι.

Τοποθέτησε τα τυροκούλουρα στο ταψί με αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
Πασπάλισε τα τυροκούλουρα με σουσάμι, αν το επιθυμείς.
Ψήσε τα τυροκούλουρα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφού κρυώσουν ελαφρώς, είναι έτοιμα για να τα απολαύσεις!

Казано честно в кухнята