Συστατικά
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο και επιπλέον για το κεραμικό μπολάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κύβους
1 πράσα κομμένο και ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένα, χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 φλιτζάνι γάλα
175 γραμ Τυρί κρέμα
3 κουταλιές καυτερή σάλτσα όπως το Tabasco
3/4 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
¾ φλιτζάνι τεμαχισμένη μοτσαρέλα
Αλάτι και πιπέρι
Κριτσίνια ή κρακερς για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ρίξτε το λάδι Προσθέστε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο, σωτάρετε 5 έως 8 λεπτά.
Προσθέστε το σπανάκι σε δύο δόπεις, αφήνοντας την πρώτη να μαραθεί πριν προσθέσετε την επόμενη και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, 5 έως 8 λεπτά. Μεταφορετε σε ένα σουρωτήρι και
και στράγγιστε, πατώντας το για να απελευθερώσει όλο το πλεονάζον υγρό. Ανακατεύουμε τον άνηθο στο σπανάκι.
Στην ίδια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα σε υψηλή θερμοκρασία. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα μέχρι να λιώσει, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε σπανάκι, την ζεστή σάλτσα και το 1/4 φλιτζάνι φέτα.
Ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Ακολουθήστε με το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξτε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο κεραμικό μπολάκι και πασπαλίστε με την υπόλοιπη φέτα και μοτσαρέλα.
Ψήνετε μέχρις ότου να ψηθεί και να λιώσει το τυρί 20 έως 25 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με κριτσίνια ή κρακερς, όπως επιθυμείτε.