Κέικ λεμονιού με ένα τραγανό γλάσο

Υλικά

Αυγά – 4 τεμ. (Χωρισμένα σε ασπράδια κρόκους)
λάδι – 150 g λιωμένου ή 150 ml λαδιού
αλεύρι – 1 κουπα (λευκό)
ζάχαρη καστανή – 1 κουπα.
καρύδια – 1 κουπα τριμμένο
μπεικιν παουντερ – μισό πακέτο / 8 g /
Ξύσμα λεμονιού – από 1 λεμόνι (συνιστάται)
χυμό λεμονιού – 1 κουταλάκι του γλυκού.

Για το γλασσο
κρόκοι – 4 τεμ.
ζάχαρη άχνη – 1 κουπα.
ρούμι – σταγόνες

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να γίνει μία μαρεγκα. Προσθέστε το βούτυρο (λάδι), τα καρύδια, το μπέικιν πάουντερ τον χυμό λεμονού και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Ρίχνουμε σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Οταν βεβαιωθείτε ότι αποκτά ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα το αφήστε να κρυώσει και ρίξτε το γλάσο πάνω.

Για το γλάσσο
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη και τις σταγόνες ρούμι μέχρι να γίνει ένα παχύ κρεμώδες μείγμα και καλύπτουμε το τελικό κεικ με την ληφθείσα κρέμα.
Επιστρέψτε στο φούρνο, το ψήσιμο του γλασου για το κέικ αυτό μοιάζει περισσότερο με το στέγνωμα, γιατί πρέπει να γίνει σε χαμηλό φούρνο ανάψτε στους 50 – 60 βαθμούς.
Διακοσμήστε με καρύδι

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤσουκνίδα: Ιδιότητες και συνταγή τσουκνιδόπιτας
Επόμενο άρθροΑφράτο κέικ με καραμέλα